MónTerrassa
Comença la distribució de mascaretes solidàries als comerços de Terrassa
Mascaretes confeccionades per voluntaris de Terrassa
Mascaretes confeccionades per voluntaris de Terrassa | Mascaretes Solidàries

!--akiadsense-->

A partir d’aquest dimarts, l’Ajuntament de Terrassa posarà en marxa progressivament un dispositiu per tal d’iniciar una nova fase de distribució de mascaretes de tela a la ciutadania a través de comerços d’alimentació de proximitat. Les mascaretes es distribuiran, a mesura que vagin arribant al magatzem central, a través dels comerços d’alimentació de proximitat, que constitueixen una xarxa molt capil·lar i estesa a tots els barris de la ciutat.

Amb aquesta mesura, s’evita que les persones s’hagin de desplaçar a distàncies dels seus domicilis que no estan permeses en funció de les actuals restriccions de mobilitat i de confinament. Les mascaretes són per a tota la ciutadania sense distinció, en funció de les existències, però es prioritzaran sempre que sigui possible les persones que pertanyen a col·lectius més vulnerables, com persones grans, persones malaltes o persones amb discapacitat, entre d’altres. L’Ajuntament està organitzant amb la màxima celeritat possible un equip de treballadors/es municipals, coordinat des de la regidoria de Comerç, per tal de fer un repartiment equitatiu a tots els barris en funció de la disponibilitat de mascaretes de tela.

Mascarillas solidarias: Lliurament, el 8 d’abril, de 6.400 mascaretes de tela fabricades per una xarxa solidària estesa per tota la ciutat. Se suma als lliuraments de mascaretes que ja ha efectuat en diverses ocasions. El col·lectiu continua treballant a ple rendiment per aconseguir incrementar el nombre de mascaretes disponibles.

Assemblea Nacional Catalana / ANC Terrassa: Lliurament progressiu de 10.000 mascaretes de tela, fabricades per una xarxa solidària estesa per tota la ciutat. L’ANC participa també en una iniciativa en col·laboració amb els supermercats Esclat/BonPreu d’arreu de Catalunya, amb l’objectiu d’aconseguir fabricar i distribuir fins a un milió de mascaretes. Aquesta iniciativa inclou els establiments de la cadena a la ciutat de Terrassa. Les mascaretes de l’ANC/Terrassa estan confeccionades amb roba de cotó 100% de 220g de gruix, al que se li ha fet un tractament hidròfug per augmentar-ne la seguretat. És aconsellable rentar-les abans d’utilitzar-les, amb aigua calenta a 60o i/o amb unes gotes de lleixiu. Les mascaretes es poden reutilitzar després de rentar-les adequadament, fins a unes 30-40 vegades. Tant el material, com el tractament i tall de les mascaretes, ha estat possible gràcies a la col·laboració d’empreses catalanes. La resta de despeses ha anat a càrrec de l’ANC. Un grup de voluntàries de l’ANC de Terrassa (més de 30) s’estan encarregant en la confecció de les mascaretes.

Confecciones Corvi / Terrassa: Lliurament fins ara de més de 4.000 mascaretes de tela, produïdes per l’empresa i donades a la ciutat. La producció d’aquestes mascaretes tindrà continuïtat, al marge de les activitats industrials pròpies de l’empresa.

L’Ajuntament de Terrassa agraeix i valora la generositat i el compromís cívic d’aquestes entitats i empreses i de les persones que hi ha al darrere, mereixedores de tots els elogis i de tots els reconeixements possibles. A més, l’Ajuntament està establint contactes amb altres iniciatives, que intentarà estructurar i sumar a aquesta.A través del telèfon 010 se centralitzaran les trucades per demanar mascaretes, de forma urgent i justificada. També està disponible el correu electrònic mascaretes.ajuntament@terrassa.cat. L’Ajuntament prioritzarà la distribució de mascaretes en atenció a la vulnerabilitat i situació de cada persona, atenent també a la disponibilitat d’estoc. Es crearà una llista d’espera, en cas de dificultats de disponibilitat.

En paral·lel a aquest dispositiu de repartiment, es farà també una tasca de recollida de dades sobre establiments comercials oberts. S’ofereix un formulari electrònic per tal de facilitar dades a bit.ly/comerçterrassa.

Nou comentari

Comparteix