MónTerrassa
Un combat dialèctic a Mútua Terrassa sobre la infecció protètica
  • CA

El proper divendres, 28 de febrer, la Unitat de Patologia Sèptica de l’Aparell Locomotor (UPSAL) -pertanyent al Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT) de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT)- ha organitzat una sessió amb el propòsit de debatre sobre la part quirúrgica del tractament i la durada del tractament antibiòtic. Tindrà lloc a partir de les 8.15h a l’Edifici Docent de MútuaTerrassa.

La peculiaritat de la sessió rau en que serà en format “crossfire”, és a dir, simulant un combat dialèctic que enfrontarà a dos professionals, els quals defensaran plantejaments antagònics respecte ambdues qüestions. En aquest sentit, la primera taula porta per títol “Utilitat del desbridament químic en la infecció protèsica” i enfrontarà a dos metges adjunts del servei de COT: Margarita Veloso i Martí Bernaus.

El segon combat pivotarà sobre la conveniència de tractar la infecció amb un tractament antibiòtic curt o llarg i en aquest cas serà protagonitzat per Lucia Gómez, adjunta del servei de Medicina Interna i de la Unitat de Malalties Infeccioses i el Lluís Font, adjunt del servei de COT. En ambdós casos els temes seran introduïts per metges residents del servei de COT i es permetrà la discussió i participació dels assistents. Javier Abarca, metge adjunt del servei en qüestió, s’encarregarà de moderar ambdós combats. Seran els professionals assistents qui, mitjançant una votació interactiva, decidiran el guanyador de cada “crossfire”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa