MónTerrassa
Ciutats Defensores del Drets Humans 2018 arrenca a Terrassa
  • CA
Ciutats Defensores del Drets Humans 2018 | A.T.

!--akiadsense-->

El projecte Ciutats Defensores del Drets Humans 2018 ha arrencat aquesta tarda a Terrassa. L’alcalde, Alfredo Vega, ha donat la benvinguda a les persones convidades en aquesta setena edició, en un acte que ha tingut lloc a la Masia Freixa. El regidor de Solidaritat i Cooperació Internacional i de Drets Humans, Adrián Sánchez, ha conduit un acte que ha comptat amb la participació de representants de diferents ciutats i diverses institucions i entitats, i que ha inclòs les intervencions de quatre dels vuit activistes que en els propers dies recorreran les 15 ciutats participants al projecte per a exposar la seva experiència en pro dels drets humans.

Així, Ramón Esono, de Guinea Equatorial, ha parlat sobre el dret a la llibertat d’informació, expressió i opinió; Marisa Franco, de l’entitat Mijente d’Estats Units; s’ha centrat en dels drets de les persones migrants i de la lluita contra les deportacions; Janahuy Paredes, de l’entitat Comitè de familiars de persones detingudes desaparegudes a Mèxic ha dedicat la seva intervenció al Dret a la veritat, justícia i reparació i de la lluita contra les desaparicions forçades; i finalment Tun Khin, de Birmània/Myanmar, membre de l’entitat Rohingya Burmese Association UK, ha dissertat sobre els Drets de les minories nacionals, ètniques i religioses i el dret d’asil.

El projecte “Ciutats defensores dels Drets Humans” l’impulsen des del 2013 l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau, amb la col·laboració de diferents ajuntaments. Cada any, aquesta iniciativa porta activistes de l’àmbit dels drets humans d’arreu del món per donar a conèixer la tasca que realitzen als seus llocs d’origen, sovint amb risc de la seva pròpia vida, i per a conscienciar a la ciutadania sobre la importància de la defensa dels drets humans i el suport internacional a les seves lluites. Terrassa ha participat en les darreres cinc edicions i enguany per primer cop ha acollit l’acte inaugural.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa