El cirurgians Jordi Cruz i Xavier Lleonart, nous president i secretari general de Metges de Catalunya

Els cirurgians Jordi Cruz (Hospital de Mataró) i Xavier Lleonart (Hospital de Terrassa) han estat elegits aquest dimecres president i secretari general de Metges de Catalunya (MC). Ambdós encapçalaven la candidatura Implicació i Transparència, que s’ha imposat als comicis a la direcció del sindicat amb el 63% dels vots emesos. La llista Guanya amb nosaltres, encapçalada pel nefròleg de l’Hospital del Mar Josep Maria Puig -que fins ara ocupava la Secretaria General- ha quedat en segona posició. Cruz, que repeteix com a president, i Lleonart estaran acompanyats per Ana Maria Roca com a vicepresidenta, David Arribas com a vicesecretari general, Ramon Sarrias com a secretari de Finances i Xelo Casado com a vicesecretària de Finances.

La nova direcció de MC s’ha fixat com a objectius principals del mandat “la defensa dels drets i interessos dels facultatius” davant l’Institut Català de la Salut (ICS) i la sanitat concertada, així com recuperar les condicions laborals i professionals “perdudes tant per les retallades com a causa de la pandèmia de la covid-19”, segons indica el sindicat en un comunicat.

També lluitarà per “acabar amb els contractes precaris, parcials, interins, eventuals i suplents”, sense oblidar l’objectiu d’aconseguir un conveni professional “de referència” per a tot el personal facultatiu de Catalunya.

A banda d’això, es proposa “modernitzar l’estructura sindical” amb una reforma estatutària “que reforci els mecanismes de diàleg i decisió”, i amb l’establiment de nous canals de comunicació directa amb els afiliats.

887 afiliats dels 9.841 que formen part del cens electoral han exercit el vot, el que representa una participació del 9%. Els comicis s’han celebrat a Barcelona, en el marc del 5è Congrés del sindicat que s’ha desenvolupat de manera telemàtica.

Nou comentari