MónTerrassa
Els cinc punts de Terrassa que patiran canvis de mobilitat el gener de 2020
  • CA
El pont del Passeig amb l’estació de FGC | L.T.

!--akiadsense-->

La tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, ha explicat en l’acte de presentació de la campanya La Revolució Verda, corresponent al nou model urbà de Terrassa, les principals actuacions que s’executaran en els pròxims mesos.

Pel que fa a l’actuació prevista al Passeig Comte d’Egara, es preveu que el vial nord, al tram entre el carrer de Garcia Humet i el del Passeig, es transformi en un vial per a vianants, on només podran circular els residents i els vehicles que es dirigeixin als pàrquings. El vial sud, entre la Font Vella i la plaça del Doctor Robert, canviarà de sentit.

En aquesta zona, també s’actuarà en el pont de l’avinguda de Jacquard, on es preveu eliminar un dels dos carrils de circulació per fer un espai per a vianants a cada banda. Així, l’avinguda mantindrà un sol carril de circulació sentit Campus Universitari i s’habilitarà una zona que es regularà com a zona blava i càrrega i descàrrega, segons la franja horària. Pel que fa a la resta de l’avinguda, es conservaran els dos carrils que hi ha en sentit centre, destinant un a bus, taxis, bicicletes i emergències, i l’altre permetrà circular fins a la plaça del Doctor Robert.

Projecte de transformació al carrer Font Vella
Projecte de transformació al carrer Font Vella | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

El Pla de Reordenació de la Mobilitat a l’àmbit central de Terrassa també contempla ampliar l’actual àrea de vianants del centre històric cap al Vapor Gran. Aquesta zona quedarà a partir de l’any 2020 restringida a la circulació i només alguns vehicles tindran servitud de pas (aparcaments i residents).

Les adequacions de noves àrees de vianants està previst que s’estenguin cap a l’est de la ciutat, amb afectacions especials als carrers de Puig Novell, de la Font Vella, de Sant Jaume i a la cruïlla del carrer de la Font Vella amb el de Sant Pau. En aquest últim carrer, i també en el del Teatre, quedarà restringida la circulació de vehicles als i les residents, a qui accedeixi a Cecot i als vehicles que volen accedir a la reserva escolar de Sant Cristòfol.

Al carrer de la Creu Gran també s’hi actuarà, restringint l’accés des de la plaça de la Creu Gran, iniciant així un nou àmbit per a vianants, anomenat Seu d’Egara, que es pretén consolidar en una segona fase. Inicialment s’habilitarà doble sentit de circulació entre la plaça i el carrer de Sant Antoni i Mas Adei, per facilitar la mobilitat de vehicles i alliberar de cotxes altres vies com el carrer de Sant Joan.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa