La CGT augura que la tornada a l’escola planificada per Educació “va directa al fracàs”

La CGT augura que la tornada a l’escola planificada des de la conselleria d’Educació “va directa al fracàs”. En un comunicat, el sindicat critica la “rectificació sobre la marxa” per part del departament i denuncia que no s’hagi establert un Pla general de reducció de ràtios amb dotació de recursos concrets i l’establiment o el lloguer de nous espais per fer possible la reducció, així com la contractació de personal suficient. Per la CGT, la crida a crear els anomenats grups bombolla en centres “ja massificats” i carregar la responsabilitat a cada escola al·legant l’autonomia de centres “farà impossible la contenció del virus”.

A més, des del sindicat es pregunten qui es farà càrrec dels nens quan calgui una quarantena de grup. En aquest sentit, temen que qui acabi carregant amb el “gruix” de les cures quan els infants hagin de quedar-se a casa siguin “les mares treballadores”, especialment sabent que els avis són un col·lectiu de risc. “Quan es modifiquen horaris escolars, o directament es tanquen classes o centres, sense aprovisionar ajuts econòmics o recursos, s’està agredint no ja a la falsa conciliació laboral si no directament a la capacitat de supervivència dels i les treballadores”, apunten en el comunicat. A més, critiquen la proposta del govern espanyol perquè asseguren que fer una reducció de fins al 100% de la jornada amb la reducció de sou corresponent servirà “per tapar incompetències i ofegament de recursos a l’escola pública”.

De fet, lamenten que l’administració no “ha volgut dedicar ni un euro a l’educació pública” i alerten que les conseqüències les patiran especialment els alumnes de les classes més desfavorides però també tot el cercle de cures familiar. Per tot plegat, el secretariat permanent de la CGT fa seves les reivindicacions del professorat i responsabilitza la Generalitat i el govern espanyol “de totes i cadascuna de les conseqüències socials i laborals” que es derivaran de la planificació del nou curs.

Nou comentari