Exterior de l'escola Sala i Badrinas de Terrassa

Exterior de l’escola Sala i Badrinas de Terrassa | G.M.

En la preparació del curs escolar, és el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya qui ha marcat les principals línies d’actuació i mesures a prendre per cada centre escolar en aspectes com la ràtio per classe, les mesures en les entrades i sortides del centre, com es faran els patis, etc. Des de l’Ajuntament de Terrassa, a través del servei d’Educació, s’ha treballat amb tots els centres escolars de la ciutat per atendre les demandes d’espais i propostes per aconseguir complir amb aquestes directrius.

Així, fins aquest dimecres, s’han rebut 12 peticions de diferents escoles per disposar de nous espais. Des de l’Ajuntament afirmen que s’ha pogut donar resposta a les necessitats de gairebé tots els centres, ja sigui amb aules en equipaments propers a les escoles, com amb autoritzacions per a fer ús de parcs i jardins per a les hores de pati o les classes d’educació física.

Una de les escoles que per les seves condicions actuals ha demanat més espais és Sala i Badrinas. Des de la regidoria d’Educació, s’ha manifestat que el projecte del nou edifici avança sobre els tempos previstos mentre que les obres d’adaptació a l’escola Auró (que acollirà el primer nivell d’ESO) s’estan realitzant en aquests moments. Teresa Ciurana ha explicat que s’han proposat espais a l’Escola Municipal d’Art i Disseny, l’Escola Oficial d’Idiomes i l’Arxiu Municipal per desdoblar classes i poder rebaixar ràtios. La direcció està estudiant les propostes i encara s’ha de decidir com es farà definitivament.

Les altres escoles que han demanat a l’Ajuntament disposar d’espais extres són:

Crespinell: s’instal·laran dues aules a l’escola Font de l’Alba, on es donarà servei també amb una aula de suport.

INS Les Aimerigues: necessitaran puntualment la plaça que tenen al davant (C/ d’Icària) per a realitzar la classe d’educació física.

El CIM: zona de jocs del Parc de Sant Jordi per a fer l’esbarjo.

La Roda: Parc de Vallparadís per a fer l’esbarjo.

L’Avet: Jardins de la Casa Museu Alegre per a fer l’esbarjo.

Abat Marcet: plaça de la Cultura (dimarts i dijous) per a fer l’esbarjo.

Ponent: carrer tallat permanentment per a fer l’esbarjo i accedir a l’hort escolar.

L’Airina: espai (placeta) annexa a l’escola. Pendents de l’autorització dels propietaris del pàrquing de sota. Aquest espai no és públic.

Creixen: s’està negociant amb El Social perquè cedeixi espais per a fer l’educació física i l’esbarjo.

Montserrat: poliesportiu del barri per a fer l’esbarjo i educació física.

Enxaneta: parc de Can Roca (divendres) per a fer l’esbarjo

La regidora ha exposat que no es “descarta” que durant el curs es detectin altres necessitats o en surtin de noves quant els espais públics a utilitzar. “Tenim una situació canviant i les respostes s’han d’anar adaptant al context”, ha subratllat. Ciurana també ha manifestat que l’escola Fàtima i Pi han fet adaptacions per tal d’assegurar la màxima seguretat als infants.

També a La Llar i a l’escola d’Art i Disseny s’ha decidit mantenir l’oferta i es troba en nivells d’inscripcions habituals. Els tallers es duran a terme amb les adaptacions oportunes i es faran, d’entrada, de forma presencial, mentre la situació ho permeti. També hi haurà canvis a l’escola de música i conservatori, amb particularitats que afectaran especialment als estudiants d’instruments de vent i a la Coral, com a la bandes i simfòniques.

Nou comentari