MónTerrassa
Certificat d’excel·lència per a la Unitat de malalties intestinals de MútuaTerrassa
  • CA

El març del 2017, el servei de l’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) va rebre la certificació que acreditava la seva Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII) amb un nivell excel·lent. Recentment ha rebut la recertificació que li reconeix -novament- el compliment dels màxims estàndards de qualitat i d’excel·lència assistencial. L’esmentada auditoria cal passar-la cada tres anys i amb aquesta primera recertificació s’ha obtingut un percentatge de compliment dels objectius del 96,23%. Actualment hi ha 49 Unitats acreditades a tot l’estat (9 amb recertificació).

Aquest reconeixement és una distinció que situa a l’HUMT com a hospital de referència i reconeix la qualitat assistencial i investigadora desenvolupada per la Unitat, liderada per la Dra. Maria Esteve, cap del servei de l’Aparell Digestiu. A la Unitat s’hi atenen anualment al voltant d’un miler de pacients amb MII (50% Malaltia de Crohn i 50% Colitis Ulcerosa). I durant la pandèmia de la Covid-19

s’han atès 3018 consultes -1560 presencials i 1458 no presencials- i s’han realitzat 7 nous diagnòstics. A banda de tres digestòlogues, està integrada per una infermera, Olga Benítez, especialitzada en MII i encarregada de la coordinació de la Unitat. També en formen part professionals dels serveis de Pediatria, Endoscòpia Avançada, Cirurgia, Radiologia, Reumatologia, Ginecologia i Obstetrícia, Dermatologia i Oftalmologia.

L’objectiu del Programa de Certificació de les Unitats d’Atenció Integral a pacients amb Malaltia Inflamatòria Intestinal és el de reconèixer les unitats de MII que assegurin la millor prestació assistencial a pacients amb aquesta malaltia. El projecte, desenvolupat i impulsat per GETECCU i auditat per Bureau Veritas, representa el major reconeixement per a aquestes unitats a la seva tasca en l’atenció de la MII a Espanya. La recertificació ha arribat en un context totalment diferent a causa de la pandèmia derivada de la Covid-19. La Dra. Esteve explica que “la solidesa de l’equip que conforma la Unitat de MII de l’HUMT ha permès atendre tots els pacients de manera individualitzada malgrat la complexitat del moment”.

Per la seva banda, el Dr. Manuel Barreiro, president de GETECCU, detalla que “A GETECCU, estem compromesos amb la millora contínua de la qualitat de l’assistència als pacients amb Malaltia Inflamatòria Intestinal. Aquest programa de Certificacions, CUE, ens permet revisar, d’una manera sistematitzada, els procediments, mesurar els indicadors i implementar plans de millora per assolir l’excel·lència en la qualitat i en l’assistència de les Unitats, en què es presta una atenció integral als pacients de MII”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa