MónTerrassa
Centre d’Estudis Històrics demana als excursionistes respectar les restes arqueològiques
  • CA

El Centre d’Estudis Històrics de Terrassa ha volgut dir-hi la seca sobre l’aparició de restes humanes a La Mola, trobades per excursionsistes. Han aparegut cranis i altres ossos. Les notícies van ser totes exclusives de Món Terrassa amb molt ressó.

El Centre d’Estudis Històrics de Terrassa afirma: “A hores d’ara, es desconeix encara l’origen d’aquestes restes, tot i que ja s’han plantejat algunes primeres hipòtesis. Des del CEHT, en tant en que estem davant d’unes restes històriques encara per identificar i interpretar, volem fer les següents consideracions:

– En primer lloc, ens consta que des del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, l’ens responsable de gestionar les restes històriques del Parc Natural, es farà una primera intervenció per valorar si cal fer una intervenció arqueològica. En aquest sentit, abans de començar a especular i fer volar coloms, demanem respecte per la feina dels professionals.

– En segon lloc, volíem fer èmfasi en la responsabilitat dels i les excursionistes en la conservació i preservació d’aquestes restes. És important tenir cura de l’entorn, encara més en aquests contextos, quan qualsevol modificació podria impedir la correcte identificació de les restes.

– En darrer lloc, des del CEHT, com a entitat en defensa de la història i el patrimoni, ens posem a disposició de qui convingui pel que se’ns pugui demanar.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa