MónTerrassa
Celebració dels 75 anys de l’entronització de la Mare de Déu de Montserrat
  • CA

Enguany es celebra el 75 aniversari de l’entronització de la Mare de Déu de Montserrat en el cambril del Santuari al Monestir, fet que es va esdevenir el 27 d’abril de 1947 en un acte de gran trascendència nacional pel país.

Atesa la significació de l’efemèride i la importància del seu patronatge sobre les diòcesis de Catalunya, aquest aniversari es celebra també a cada catedral de Catalunya, entre elles la del Sant Esperit de la plaça Vella de la capital del Vallès Occidental.

Amb aquest motiu, a la Catedral de Terrassa se celebrarà el dimecres vinent 19 d’octubre de 2022 la festa de la Mare de Déu de la Salut, patrona de la diòcesi de Terrassa. El bisbe Salvador Cristau presidirà la Missa a les 8 del vespre amb participació del clergat i una representació del Monestir de Montserrat.

La imatge de la Mare de Déu de Montserrat del cambril de la Catedral de Terrassa va ser col.locada precisament amb aquest esdeveniment. Durant la missa, el dimecres estarà col.locada al presbiteri i en acabar la celebració serà portada en processó de nou al cambril, comptant amb la col.laboració de la Cofraria de Mobtserrat de Terrassa i la Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes.

Una talla romànica de fusta

La “Moreneta”, anomenada familiarment així pel seu color fosc, és una talla romànica de fusta de finals del segle XII. El seu color és el resultat de la transformació del vernís de la seva cara i de les mans a causa del pas del temps.

La Santa Imatge és una talla de la Mare de Déu de Montserrat en Majestat i de l’Infant Jesús assegut a la seva falda. La Mare de Déu sosté amb la mà dreta l’orbe esfèric, que simbolitza el cosmos, la creació, el volum perfecte.

Amb la mà esquerra, Maria fa el gest de posar-la sobre l’espatlla de l’Infant, indicant que aquell rei omnipotent és fill seu. L’Infant beneeix amb la mà dreta, i amb l’esquerra sosté una pinya, signe de fecunditat i de vida perenne. Tot plegat provoca una impressió alhora majestuosa i afable

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa