MónTerrassa
CCOO denuncia que l’Hospital penitenciari de Terrassa està complet
  • CA

CCCOO ha exigit mesures preventives i d’organització “urgents” per evitar l'”enfonsament” del sistema penitenciari. El sindicat ha afirmat que amb la pandèmia, la situació a les presons catalanes s’està “escapant de les mans” de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima de la Generalitat. En aquest sentit, ha assegurat que el pavelló hospitalari de Terrassa i la segona planta de la infermeria de Brian 2 estan “complets”, que hi havia 44 positius a Mas d’Enric el passat divendres i aïllats diversos mòduls i també confinaments a Brians 1. Ha lamentat que malgrat això, el Govern “no ha pres ni pren mesures reals efectives per aturar l’entrada de la malaltia a les presons catalanes” i reacciona “insuficientment i tard”.

El sindicat ha criticat també que la Secretaria se “salta” les mesures del Govern ja que ha estsablert particularitats per a les famílies dels interns. Ha afegit que, tot i les resolucions judicials, les presons continuen “en la més absoluta desprotecció” pel que fa a material bàsic. En aquest sentit, ha afirmat que es dona als treballadors “mascaretes no homologades” del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció, quan els familiars en tenen de quirúrgiques. CCOO ha asseverat que només quan hi ha un brot i en els mòduls afectats, disposen de mascaretes FFP2.

També ha afirmat que “no s’aplica cap mesura de teletreball al medi penitenciari”, que per exemple es podria aplicar entre el personal de tractament i oficines. CCOO ha acusat la Secretaria de negar-se a negociar res en aquest sentit.

El sindicat ha reiterat la petició perquè s’anul·li la limitació de canvis de serveis per als treballadors, que es flexibilitzin els horaris i que es permeti fer grups separats i compactar horaris per reduir la mobilitat.

CCOO ha apuntat que el resultat de tot plegat és que fins a 1.423 treballadors –d’un univers de 4.600- han sigut baixa laboral per ser positius per covid-19 o contacte estret. El sindicat ha recordat que també la seva reclamació de fer proes PCR i serològiques de manera urgent i amb caràcter periòdic a tots els treballadors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa