MónTerrassa
CCOO dedica la XII Escola de gènere Neus Català a les dones i la salut

El sindicat de Comissions Obreres del Valès Occidental i la Catalunya Central celebraran la XII Escola de gènere Neus Català centrada en la temàtica de “Dones i Salut”, per fer palesa la invisibilitat i la discriminació que pateixen les dones en aquest àmbit. Enguany, l’escola recupera la seva presencialitat, i serà el proper divendres 3 de desembre de 9:30h a 14:00h a la sala d’actes Apolo Giménez, a la seu del sindicat a Terrassa, al carrer de la Unió, número 23. Tot i així, també hi haurà la possibilitat de seguir-la de manera telemàtica.

Amb el títol “Contra la violència patriarcal, resposta sindical“, l’escola tractarà, entre d’altres temes, la temàtica de dones en el món de la salut. La ponència central anirà a càrrec de Carme Valls, Política i doctora espanyola, especialitzada en Endocrinologia i medicina amb perspectiva de gènere. Posteriorment s’obrirà un torn de reflexions amb dues taules, una d’experiències sobre violències masclistes i una altra d’eines sindicals per combatre-les.

Programa

9.30 h Salutacions

Mentxu Gutiérrez Jiménez, secretària de Dones i Polítiques LGTBI de CCOO de Catalunya

Iván Ramos Verdegay, secretari general CCOO Vallès Occidental-Catalunya Central

Núria Marín García, tinenta dalcalde i regidora de Promoció i Polítiques de Gènere de lAjuntament de Terrassa

10.00 h Dones invisibles

A càrrec de Carme Valls. Política i doctora espanyola, especialitzada en Endocrinologia i medicina amb perspectiva de gènere. Dirigeix el programa «Dona, Salut i Qualitat de Vida» al Centre dAnàlisi i Programes Sanitaris (CAPS)

10.45 h Debat

11.00 h Pausa

11.15 h Taules dexperiències

Violències masclistes i resposta sindical.

12.15 h Taules sindicals:

Eines sindicals contra la violència patriarcal

13.15 h Lectura del manifest

Susana Ayné Sánchez. Presidenta del Comitè dempresa i membre de la secció sindical de Ficosa Electrònics, i membre de Plenari de Dones de CCOO Vallès Occidental-Catalunya Central.

13.30 h Cloenda

Isabel M. Zapata Álvarez. Secretària de Dones i Polítiques dIgualtat de CCOO del Vallès Occidental-Catalunya Central.

Condueix i modera:

Amanda Alonso Toresano. Responsable dAcció Internacional i membre del plenari Dones CCOO Vallès Occidental-Catalunya Central.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa