MónTerrassa
Cauen a 1.500 els nous contagis setmanals a Terrassa
  • CA

Terrassa ja comença a deixar enrere la sisena onada de la Covid-19. Els indicadors apunten a una tendència a la baixa i els nous contagis cauen en picat. Segons dades del Departament de Salut actualitzades a dia 12 de febrer de 2022, en la darrera setmana -del 6 al 12 de febrer- s’han reduït fins a 1.506 els nous positius a la ciutat, una xifra que no es veia des de mitjans de desembre, quan la variant òmicron començava a amenaçar. Malgrat encara siguin números elevats, aquest descens dona esperança a que les dades continuïn disminuint progressivament.

Mentre que aquesta setmana s’han registrat prop de 1.500 contagis, la setmana anterior -del 5 a l’11 de febrer- s’en van registrat un total de 2.748, el que es tradueix en que la xifra s’ha reduït gairebé a la meitat en tan sols set dies. Aquests descens és més remarcable si es té en compte que la setmana anterior -del 23 al 29 de gener- es van detectar 5.775 nous positius, més que el triple actualment. Diàriament, les xifres es mouen al voltant d’una mitjana de 170 contagis, segons les dades dels últims quatre dies. Es tracta d’una molt bona xifra si es té en compte que fa dues setmanes els contagis diaris encara rondaven pels 1.000. Pel que fa el risc de rebrot, aquest cau fins a 1.255 punts, la meitat que la setmana anterior; i la velocitat de reproducció es manté a 0,67.

Els pacients ingressats baixen del centenar

Per primer cop després de més d’un mes, els pacients terrassencs ingressats per Covid-19 han baixat del centenar. El passat 10 de gener van passar de la barrera dels 100 i des de llavors que no ha parat d’augmentar, fins al punt d’arribar als 120 ingressos, la xifra més alta des del novembre de 2020. Però el passat 11 de gener van baixar fins a 81 pacients ingressats pel virus, un número que els centres hospitalaris esperen que continuï disminuint progressivament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa