MónTerrassa
Cau el sistema informàtic i les farmàcies no poden dispensar mascaretes
  • CA

El sistema informàtic de recepta electrònica ha col·lapsat i això està impossibilitant que les farmàcies continuïn amb l’entrega de mascaretes, i també de medicaments, segons ha explicat el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona a l’ACN. En una hora s’han dispensat fins a 100.000 mascaretes, que s’han de sumar a les dispensacions habituals de medicaments d’un dilluns, que acostuma a ser un dels dies de més feina.

Aquest nombre elevat de dispensacions ha sobrecarregat el sistema, que caigut i s’està a l’espera que torni a estar operatiu. Des del Col·legi de Farmacèutics han insistit que només s’acostin a les farmàcies a recollir les mascaretes les persones que no en tinguin i realment les necessitin. Aquest dilluns era el primer dia d’entrega de les mascaretes als ciutadans. Aquests han d’anar a les farmàcies per adquirir-les amb la seva targeta sanitària, a través del sistema de recepta electrònica. D’aquesta manera, els farmacèutics han de portar un control informàtic de totes les que es reparteixin i la Generalitat les anirà reposant a mesura que es vagin esgotant. La previsió és distribuir fins a 14 milions de mascaretes i cada ciutadà en té dues assignades, una gratuïta i una a un preu de 76 cèntims.

“Hem de dir a tothom que no”

Laura de la farmàcia Llapart d’Hostafrancs ha explicat a l’ACN que a primera hora s’han pogut dispensar mascaretes però al cap d’una hora s’ha quedat colapsat el sistema i ja no han pogut dispensar mascaretes ni medicaments. Ha indicat que només poden donar una mascareta per targeta sanitària. “Ara hem de dir a tothom que no, que no hi ha dispensacions”, ha lamentat. Els clients fan visites periòdiques a l’establiment per consultar si el problema s’ha solucionat. “Al final no pots dispensar, has d’estar aquí sense poder fer res”, ha exposat.

Farmàcies sense mascaretes

El responsable de la farmàcia de la Plaça del Centre de Barcelona ha explicat que en el seu cas no poden dispensar mascaretes perquè no els han arribat. Aquest diumenge va estar en converses amb el seu proveïdor que li va respondre que s’havien perdut i no sabien on estaven. “Això sí, facturades des de dijous”, lamenta el farmacèutic. “Fem molt èmfasi amb les mascaretes, però no hi ha alcohol, termòmetres, guants…”, adverteix el farmacèutic. Per altra banda, diu que li han ofert mascaretes a 5,5 euros cadascuna, on s’hi hauria de sumar els impostos i el marge. “Sí que n’hi han, però a preus que no estic disposat a pagar perquè no els vull cobrar. No dono servei, que em dol, però no enganyo”, ha dit.

Els clients, contrariats

Josep Smith ha sortit de la farmàcia molest després de no haver pogut recollir les receptes per la seva dona, la seva sogra i per ell. Ha dit que els dilluns es planifica la setmana. Respecte la mascareta, diu que ja en té i no li ha suposat problema aconseguir-ne. No obstant, considera que se n’haurien d’haver lliurat a les farmàcies “des del primer dia, ja s’hagués hagut de preveure”. Una altra usuària, la Marina, ha explicat que havia anat a buscar la mascareta que li corresponia amb la targeta sanitària perquè fa dies que porta la mateixa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa