MónTerrassa
Catalunya torna a la zona de risc de rebrot molt alt

Catalunya ha abandonat aquest dimarts la zona de risc de rebrot alt i s’ha siutat per damunt dels 200 punts, concretament 201, tornant així a la zona de risc molt alt. A més a més, la velocitat de propagació del virus (Rt) ha passat de 0,78 a 0,84. Això vol dir que els indicadors es posen en una zona fràgil que refreda el possible avançament de tram del pla de reobertura a partir del 7 de desembre. El fet és que si el descens d’aquests indicadors és lent i porta temps, mentre que el seu increment ha estat en les ocasions anteriors molt ràpid.

Les dades d’aquest dimarts continuen mostrant però un descens de la pressió hospitalària perquè hi ha 34 persones menys ingressades, tot i que l’ocupació d’UCIs continua sent preocupant: només 4 persones han abandonat la unitat de cures intensives, passant de 458 a 454. El volum de contagis confirmats per PCR o test antigènic se situa aquest dimarts en 1.458 més, de manera que el total des de l’inici de la pandèmia és de 310.877. Pel que fa a la mortalitat, s’han notificat 62 mors més i el total ja arriba a 15.928.

Catalunya ha frenat la corba de la segona onada però ha iniciat una reobertura que ara podria fer més ràpida l’acceleració d’alguns indicadors que depenen de la mobilitat i dels contagis que es puguin produir (i això depèn del comportament de les persones i les mesures de protecció que prenguin).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa