MónTerrassa
Catalunya arribarà aquests propers dies al pic de la pressió assistencial a les UCI
  • CA

El secretari general de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, ha precisat que Catalunya arribarà aquests propers dies al pic de la pressió assistencial de la tercera onada de la pandèmia del coronavirus a les unitats de vigilància intensiva (UCI).

“Hem passat amb solvència el pic epidèmic de la tercera onada”, ha celebrat Ramentol en relació amb la situació epidemiològica i el nombre de nous contagis en una conferència de premsa aquest dilluns al costat del conseller d’Interior, Miquel Sàmper.

Ramentol, que ha comparegut aquest dilluns en substitució de la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, que està en quarantena per ser contacte estret d’un cas positiu, ha lamentat que el descens dels indicadors és “exasperant” per la seva lentitud.

El secretari ha destacat que aquest dilluns han rebut les gairebé 65.000 dosis de la vacuna de Pfizer –tot i que ha reprovat que són cinc safates menys que les compromeses– i ha afegit que la previsió és que “en les properes hores” arribin les 8.500 dosis de la de Moderna.

Ramentol ha subratllat que aquest dilluns s’ha posat en funcionament el nou espai satèl·lit de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelona) com una resposta a “la necessitat d’augmentar” els llits d’UCI.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa