MónTerrassa
El català més ric de 2020 és de Terrassa i viu Matadepera

L’expropietari de l’empresa de màquines recreatives Cirsa, el terrassenc Manuel Lao, resident a Matadepera, és el català més ric de 2020, segons la llista que elabora la revista ‘Forbes’. Amb un patrimoni de 1.400 MEUR, Lao escala dues posicions en el rànquing de l’Estat -és el 12è espanyol més ric- i supera la presidenta de Coca-Cola European Partners, Sol Daurella, que aquest exercici cau a la posició 14. Amb una fortuna de 1.300 MEUR, Daurella és la segona persona més rica de Catalunya, mentre que en tercera posició apareix l’expropietari de Pronovias, Alberto Palatchi (posició 16 al rànquing espanyol), amb un patrimoni de 1.200. En l’àmbit estatal, el màxim accionista d’Inditex, Amancio Ortega, continua encapçalant la llista amb una fortuna de 57.000 MEUR. Aquest any, el poble més ric de l’estat ha estat Matadepera, i una de les principals raons ha estat la presència de Manuel Lao al municipi

Seguint amb la llista, el quart català més ric és el president de Mango, Isak Andic (ocupa la posició 17 a l’Estat), amb 1.200 MEUR. Qui tanca el ‘top’ cinc de grans fortunes a Catalunya és una altra persona vinculada al sector de la moda: es tracta del propietari de Desigual, Thomas Meyer (el 19è a l’Estat), amb un patrimoni de 1.200 MEUR.

Dins les deu fortunes més riques del territori també hi apareixen el vicepresident del grup Puig, Manuel Puig, amb 950 MEUR (posició 25 a l’Estat); els dos màxims accionistes de la farmacèutica Almirall, els germans Jorge Gallardo i Antonio Gallardo, amb un patrimoni de 900 MEUR cadascú (ocupen les posicions 25 i 26 al rànquing estatal); el propietari del hòlding inversor Anpora, Ricardo Portabella, amb 700 MEUR (posició 31 a l’Estat), i l’accionista individual més destacada de la farmacèutica Grifols, Núria Roura, amb una fortuna de 700 MEUR (posició 33 a Espanya).

Al conjunt de l’Estat, les tres primeres posicions de la llista estan ocupades per Amancio Ortega, la seva filla Sandra Ortega (5.600 MEUR) i el president executiu de Mercadona, Juan Roig (4.100 MEUR). Completen el ‘top’ cinc el president de Ferrovial, Rafel del Pino Calvo-Sotelo (3.200 MEUR) i el president d’honor de Torreal, Juan Abelló (2.700 MEUR).

Manuel Lao, tan ric com Florentino Pérez

Matadepera lidera el rànquing dels municipis amb més renda de Catalunya i l’Estat

Matadepera, un mar de piscines a la muntanya

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa