MónTerrassa
Castellers Terrassa i el que pensen de l’opinió de Verds, Vella i Minyons
  • CA

Ahir divendres 21 de juliol del 2017 va tenir lloc una roda de premsa de Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i Minyons de Terrassa sobre la seva posició vers els drets d’imatge al món casteller i la CCCC. Durant les intervencions finals es va dir que Castellers de Terrassa tampoc veiem clar el fet de cedir els drets d’imatge a la CCCC.

Des de Castellers de Terrassa volem deixar clar que la nostra posició en cap moment ha anat lligada als posicionaments que han tingut Verds, Vella i Minyons. En cap moment aquestes colles s’han posat en contacte amb nosaltres, i per tant considerem que no se’ns havia d’haver esmentat.

Castellers vam optar per explicar les nostres posicions a l’espai que creiem que era l’oportú (l’Assemblea de Mollet), i no vam voler entrar en aquesta guerra de notes i rodes de premsa; però a resultes de ser esmentats, ens hem vist obligats a aclarir la nostra posició. Des de Castellers de Terrassa sempre hem apostat perquè la Coordinadora gestionés col·lectivament els drets que poguessin sorgir de les actuacions castelleres, i estem convençuts que ha de ser així.

A l’Assemblea de Mollet de la CCCC de 18 de març es va explicar que Estrella Damm aportava, en forma de patrocini, 175.000€. Sabent això, i a causa de les informacions sorgides a diversos mitjans de comunicació, vam preguntar a la Junta de la Coordinadora quins eren els beneficis que guanyava aquesta empresa per la venda dels drets a tercers.

Aquell dia la Coordinadora no ens va respondre i encara no se’ns ha respost. Des de Castellers de Terrassa demanem aquesta informació ja que entenem que si Estrella Dramm obtingués més diners de la venta d’aquests drets a tercers dels que aporta. En aquest cas, creiem que el món casteller s’hauria de plantejar si realment aquesta empresa és realment patrocinadora del fet casteller, o si el que fa és invertir en el món casteller.

Aquesta incertesa, juntament amb el fet que enguany s’apugessin les quotes de les assegurances pràcticament el doble (fet que perjudica a moltes colles, principalment a les més petites, que no opten a tants contractes d’actuacions) va fer que Castellers de Terrassa votés en contra a l’Assemblea de Mollet; explicant que si, com creiem, els beneficis per la venda dels drets d’imatge han augmentat, haurien d’augmentar l’aportació que fan; fet que permetria rebaixar les quotes de totes les colles.

Tot i la nostra oposició a l’Assemblea de Mollet deguda a no saber quins són els beneficis de les empreses patrocinadores, Castellers de Terrassa vam cedir els nostres drets d’imatge i de propietat intel·lectual , ja que entenem que les dedicions preses en Assemblea són vinculants i perquè creiem que la gestió dels drets s’ha de fer de forma col·lectiva des de la CCCC.

El més important en aquest sentit és el bé comú del fet casteller i no els interessos particulars que pot tenir cada colla. És per tot això que després de que fóssim esmentats a la roda de premsa d’ahir, volem deixar clar que no estem vinculats a aquest moviment; explicant que els motius de la nostra eren ben diferents. Nosaltres entenem que la Coordinadora i les seves assemblees són sobiranes i per tant les decisions que s’hi prenen s’han d’acceptar.

Per això que des de Castellers de Terrassa volem donar el nostre suport a la Junta de la Coordinadora que han estat treballant en la línia que creiem que ha seguir el món casteller, actuar junts i col·lectivament; ja que junts som més forts. També volem agrair a la Colla Jove Xiquets de Tarragona el seu posicionament i la feina feta fins ara. Esperem que el nostre nom no torni a ser utilitzat per defensar postures en les quals no estem involucrats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa