MónTerrassa
El poc conegut castell de Can Boixeres
Can Boixeres, dalt d'un turó
Can Boixeres, dalt d’un turó | Gencat

!--akiadsense-->

Aïllada en un paratge boscós de la serra de Collcardús, Can Boixeras és un gran casal dels anys vint, ubicat en el terme municipal de Viladecavalls.

Aquest gran casal, situat a dalt d’un turó, és de planta de creu grega amb cossos afegits als encreuaments formant un quadrat. La teulada és a quatre vessants i els colors de les teules fan un dibuix geomètric. El parament és de pedra petita irregular unida amb mortes i les obertures, totes rectangular, estan emmarcades per una motllura. En un costat hi ha un cos annex de planta semicircular i un pis on les partes de tancament són de vidre.

A l’angle nord-est hi ha una torre-mirador annexa. Aquesta torre és de planta quadrangular i té el parament igual a la resta de l’edifici. S’obre una finestra emmarcada per una motllura a cada planta. A la part superior unes grans mènsules aguanten el mirador: un cos quadrangular envoltat per una galeria tancada per una barana de balustres; sobre la barana hi ha dos parells de columnes dòriques per cara que aguanten un fris llis sobre el qual hi ha la teulada a quatre vessants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa