MónTerrassa
La Casa Joan Barata conserva trets del modernisme
Casa Joan Barata de Terrassa
Casa Joan Barata de Terrassa | Alba Herrera

!--akiadsense-->

L’any 1905, l’arquitecte Lluís Muncunill reforma una antiga casa pairal propietat de la família Barata al carrer de Sant Pere, 32-34. En aquesta ocasió utilitza els gablets i les decoracions d’inspiració naturalista tan característiques en algunes de les seves obres. A la façana destaquen els esgrafiats vegetals i florals pintats als pisos superiors.

A l’interior cal destacar els treballs de fusteria, serralleria, llums i els vitralls emplomats de la porta principal, que després de la reforma de la casa realitzada a principis dels anys noranta s’han traslladat a l’edifici annex.

És un edifici entre mitgeres, de planta baixa i dos pisos. La façana és de composició vertical. La planta baixa és en forma de sòcol i està delimitada per una línia d’imposta. El primer pis té balcons amb obertures d’arc carpanell ornats amb motius florals. El segon pis presenta finestres. El coronament de l’edifici es caracteritza per la cornisa i els petits gablets dentats.

El tractament de la façana és, a la planta baixa, amb estucat tot perfilant línies de carreus. La resta és amb esgrafiats repetitius de motius florals sobre un fons estucat de color verd i un fris de rams de flors sota la cornisa. La façana presenta trets de la seva etapa modernista, amb els relleus florals a les llindes de les finestres, els gablets escalonats del coronament i els esgrafiats de la façana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa