
Hi havia una època en què els carruatges eren el transport més habitual de Terrassa. Així ens ho recorda aquesta imatge de l’Arxiu Municipal de Terrassa en què es poden veure al fons el carro de cavalls. A la fotografia es pot veure la façana de la fàbrica magatzem Pere Font Batallé, ubicada al carrer del Doctor Cabanes, en ple centre de la ciutat, i que actualment encara se’n pot veure l’estructura, ja que és considerat un bé cultural d’interès local.
L’edifici, obra de l’arquitecte Lluís Muncunill, tot un gwni, va ser bastit l’any 1916 a instàncies de l’industrial Pere Font i Batallé per instal·lar-hi la seva fàbrica de teixits de llana. El 1935, el propietari va cedir part de les accions als seus quatre fills i va passar a anomenar-se Anònima Font Batallé. La mateixa firma posseïa un magatzem a la placeta de Saragossa i un despatx al carrer del Vall, actualment desaparegut.
Va funcionar fins a la dècada del 1970 i posteriorment fou usat com a garatge per a cotxes. En l’actualitat, la fàbrica ha estat reconvertida en un edifici d’habitatges i oficines, obra realitzada pels arquitectes Bacardit, Mampel i Pont a partir del 1997, una restauració que va rebre el premi Bonaplata.
Lluís Muncunill està considerat el “Gaudí” de Terrassa. Ell, juntament amb altres arquitectes contemporanis, ens va deixar un ric patrimoni d’edificis modernistes a la ciutat, del que ara gaudim.
Lluís Muncunill i Parellada va néixer el 1868 a Sant Vicenç de Fals, Bages. Fill d’una família benestant, es va matricular a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, on va obtenir el títol d’arquitecte l’any 1892. Va ser company d’estudis de Josep M. Puig i Cadafalch i de Jeroni F. Granell. El mateix any es va traslladar a Terrassa, ja que havia obtingut la plaça d’arquitecte municipal, mitjançant concurs públic.