MónTerrassa
Una història del corredor de Cal Trossos, un carrer ben cèntric
  • CA
El carrer Mosterol desemboca a la plaça Vella
El carrer Mosterol desemboca a la plaça Vella | G.E.

!--akiadsense-->

A la part baixa de la plaça Vella hi ha un seguit de petits carrers hereus d’aquella Terrassa medieval i a on sembla que s’hagi aturat el temps. Alguns porten el nom de propietaris o veïns de popularitat a la vila, noms posats pels mateixos veïns.

L’historiador Joaquim Verdaguer ens parla en el seu blog del carrer de Mosterol, el qual fa referència a Ramon Mosterol, membre d’una família resident en aquest carrer al segle XIV. També era conegut com el carrer de l’Hospital, d’en Vidal (popular segle XIII), d’en Pineda (popular segle XIV), d’en Barba o de Mossèn Font, tot i que la veu popular el reconeixia com el corredor de Cal Trossos.

Aquest carrer era el pas habitual del camí de Romeu de Barcelona a Montserrat i, que procedent del Portal Nou enfila aquest carrer per anar al Raval de Montserrat. Al segle XV, la banda de llevant del carrer arribava fins al portal de la Font Vella i tenia ubicat l’hospital i capella del Sant Esperit. Quan es va construir l’església parroquial del Sant Esperit, es va enderrocar l’hospital i les cases del carrer Mosterol que tapaven l’església. Actualment és un carrer de pas amb algunes botigues que són els darreres de les del carrer de l’Església.

Carrer de Mosterol
Carrer de Mosterol | Fons Ragon-AMAT

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa