MónTerrassa
El carrer Navas de Tolosa de Terrassa, reobert al trànsit
  • CA

Ja es pot circular pel carrer Navas de Tolosa, al barri del Segle XX. Aquest passat divendres, el servei de Mobilitat va obtenir el vist-i-plau per obrir el trànsit el vial, permetent el pas dels vehicles i, sobretot, dels autobusos de la línia 9 de TMESA. D’aquesta manera es recupera certa normalitat al barri, després de les reiterades queixes que des de l’Associació de Veïns s’havien fet pel retard en l’obertura del carrer i que suposaven que des del passat 6 d’abril -i que s’havien d’haver finalitzat el passat 15 de juliol-, el transport públic no circulés per dins del barri i els veïns s’haguessin de desplaçar fins al Doré, la carretera Montcada o l’Arxiu Comarcal.

“És un pas més en la transformació d’aquest sector al barri del Segle XX: els propers dies s’enllestiran les obres d’aquest espai, amb l’obertura d’un nou passatge entre els carrers Navas de Tolosa i Lepant”, ha manifestat l’alcalde Jordi Ballart.

Aquestes obres formen part del “Projecte d’ordenació dels eixos urbans definits pels carrers de Baldrich i de Navas de Tolosa, en el barri del Segle XX”, el qual contempla crear un àmbit d’espai lliure, amb ampliació de voreres, nous habitatges i activitats situades entre la carretera de Rubí i el carrer de Roger de Llúria. Els treballs d’urbanització també inclouen el passatge, anteriorment mencionat, així com la urbanització de petits trams dels carrers de Lepanto i del Pare Font, en els punts de contacte amb el passatge i amb el carrer de Navas de Tolosa, respectivament.

Les obres han anat a càrrec de l’empresa d’Árqura Homes, amb un pressupost estimat pel projecte de 920.417,48 euros, i malgrat que estava previst un termini de sis mesos, han acabat sent set. En aquest sector també es preveu la construcció de 124 habitatges, dels quals 30 són habitatges de protecció oficial (HPO), que s’ubicarien a la finca municipal situada al carrer de Lepant (entre els carrers de Roger de Llúria i del Pare Font), i 12 són habitatges concertats, de promoció privada. Per ara però la construcció dels nous edificis no s’ha dut a terme. Sí que s’ha fet l’ampliació de les voreres, i una nova zona enjardinada amb bancs i arbrat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa