MónTerrassa
Carrefour i Creu Roja han recollit 8.669 € en material escolar
  • CA

L’alta participació de la ciutadania han fet possible l’èxit de la novena edició de la “Tornada a l’Escola Solidària” que van organitzar els dies 1 i 2 de setembre la Fundació Solidaritat Carrefour i la Creu Roja, que consistia en recollir material escolar per a famílies amb nens i nenes en edat escolar que estiguin travessant per dificultats econòmiques.

Aquesta iniciativa s’ha dut a terme en 25 supermercats i hipermercats de Catalunya, dels quals dos han estat a Terrassa, amb l’objectiu de reduir l’impacte que suposa l’adquisició de material escolar a l’inici del curs per a les famílies amb escassos recursos econòmics.

En el cas de Catalunya, la campanya s’ha dut a terme als establiments de Carrefour de les localitats següents: Badalona, Barberà, Cabrera, Cornellà, Gavà, L’Hospitalet (Gran Vía), Barcelona (La Maquinista i Glòries), el Prat, Terrassa (Vallès i Montserrat), Manresa, Granollers, Igualada, L’Ametlla del Vallès, Martorell, Olèrdola, Santa Susana, Sant Fruitós, Vic, Tarragona, Reus, Lleida, Girona, Olot i Figueres (Nou Centre). En tots aquests establiments, s’instal·larà una taula atesa per voluntariat de la Creu Roja que recollirà material escolar (llapis, bolígrafs, quaderns, retoladors, etc.) que doni la ciutadania. En el cas de Granollers, la campanya es farà només el 2 i a Santa Susana s’ampliarà fins el 3 de setembre.

Enguany, el compromís de Carrefour amb aquesta iniciativa serà la donació directa de material escolar amb els quals s’espera donar cobertura a 6.000 infants en situació d’emergència social de tot l’Estat, dels quals 513 són de Terrassa.

En la aquest edició de la “Tornada a l’Escola Solidària” s’ha recollit material per valor de 8.669’51€, al que caldrà sumar l’aportació que Carrefour farà en els propers dies. En l’edició anterior la suma del material recollit i l’aportació de Carrefour va ascendir a 6.627€.

En total, un centenar de voluntaris i voluntàries de Terrassa i 4.200 de tot l’Estat han atès les persones que s’han acostat a les taules instal·lades als centres de Carrefour que participen en aquesta iniciativa solidària. El material recollit ha estat:

  • motxilles,
  • paquet de folis,
  • maquineta i goma d’esborrar,
  • regla de 20-30cm,
  • quadern de mig foli de mida,
  • retoladors i llapis de colors,
  • dacs i plastidecors
  • retoladors florescents
  • bolígrafs i llapis

Àrees de col·laboració

La Creu Roja i la Fundació Solidaritat Carrefour treballen conjuntament des de l’any 2001 a través de diferents iniciatives tenen com a finalitat contribuir a millorar les condicions de vida de col·lectius en situació de vulnerabilitat.

L’abril d’aquest any, ambdues institucions van renovar per tres anys més un conveni de col·laboració, subscrit el 2001, per a l’atenció d’afectats per emergències i catàstrofes. En aquest àmbit, la Fundació Solidaritat Carrefour dóna suport també per al desenvolupament, formació i manteniment de 18 Equips de Resposta Immediata en Emergències (ERIE) especialitzats en Intervenció Psicosocial. Aquests proporcionen atenció tant a les víctimes de catàstrofes com als seus familiars.

La Fundació Solidaritat Carrefour coordina tots els programes que desenvolupa Carrefour en matèria d’acció social arreu de l’Estat. Dóna suport especialment a projectes en benefici de la infància amb discapacitat o en exclusió social. Ajuda a les persones en situació de vulnerabilitat i intervé en operacions d’emergència arreu de l’Estat. Igualment, promou la integració laboral de persones amb discapacitat o en risc d’exclusió i fomenta la participació dels empleats del grup en les diferents iniciatives socials.

La Creu Roja és una institució humanitària amb més de 150 anys d’història que treballa a favor de les persones vulnerables, tant a nivell nacional com internacional, duent a terme accions de prevenció, cura, emergència i recuperació i desenvolupament, gràcies als seus més de 18.000 voluntaris i voluntàries de Catalunya i 200.000 arreu de l’Estat.

Per a més informació, www.creuroja.org.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa