MónTerrassa
Quin temps hem d’esperar aquest cap de setmana a Terrassa?
  • CA

Quin temps hem d’esperar aquest cap de setmana a Terrassa? Dissabte tindrem certa estabilitat, amb algunes precipitacions a partir de les nou del matí. Però les quantitats d’aigua que es recolliran seran molt minses. No més de 4,5 litres per metre quadrat en tot el període. Avui no caurà ni una gota. I repetirem el que ha passat al llarg de tota la setmana, núvols, grisor al cel i potser un parell d’hores on veurem el sol. Per diumenge es preveu un dia molt més estable. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ens dibuixa núvols i clarianes en el mapa. I ems deixa veure sol entre les quatre de la tarda i les vuit del vespre.

Canvi d’hora

Aquest cap de setmana es fa el canvi d’hora i s’entra a l’horari d’estiu. A les 2 hores de la matinada del dissabte 26 s’avançarà una hora el rellotge i seran les 3 h. A la pràctica, això suposarà que el cap de setmana dormirem una hora menys. La bona notícia, però, és que els dies seran més llargs, és a dir, que hi haurà més hores de llum.

El sol es pondrà més tard del que ho fa ara. De fet, a poc a poc anirem guanyant hores de llum solar cap al final del dia i fins a Sant Joan, que és el dia més llarg de tot l’any. A partir d’aleshores, del 23 de juny, s’invertirà la lògica i els dies s’aniran escurçant.

El canvi d’hora fa anys que és polèmic. Més quan Espanya no s’ajusta al fus horari que, geogràficament, sembla més raonable, que és el que té Portugal o el Regne Unit, on les agulles del rellotge sempre marquen una hora menys respecte de nosaltres. A casa nostra hi ha opinions per tots els gustos. Fins i tot els experts no s’acaben de posar d’acord. Sigui com sigui, sembla que tenir l’horari d’hivern, l’actual i fins aquest cap de setmana, sembla més beneficiós per la salut. Si bé és cert que es fa de nit abans, el dia comença més aviat i alguns estudiosos afirmen que això és millor per al bioritme de les persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa