MónTerrassa
CAP de Terrassa estrenen espai digital, personal i intransferible de consulta

A partir del dia 2 de maig, tots els Centres d’Atenció Primària (CAP) del Consorci Sanitari de Terrassa canviaran de programa informàtic amb l’objectiu de millorar i facilitar la comunicació entre usuaris i professionals.

El nou programa, anomenat E-CAP, s’està implantant a la majoria dels CAP de Catalunya i permetrà donar un impuls a l’aplicació web de La Meva Salut i l’E-Consulta del CatSalut.

La Meva Salut és un espai digital, personal i intransferible de consulta, que permet a la ciutadania disposar de la seva informació de salut que es pugui haver generat en diferents centres assistencials públics de Catalunya. Per accedir-hi s’ha de ser major d’edat, tenir tarja sanitària i contrasenya facilitada des dels centres d’atenció primària.

L’e-consulta és un instrument per a millorar i agilitzar la comunicació entre el pacient i el seu equip d’atenció primària, de tal manera que es puguin resoldre aquelles necessitats que no requereixen que professional i pacient es trobin presencialment al mateix lloc.

Aquestes aplicacions, entre daltres funcionalitats, permeten que el pacient pugui demanar hora de visita per internet, així com consultar i imprimir des de casa el seu Pla de Tractament. També permeten que l’equip assistencial i administratiu dels centres, enviï informació, de forma telemàtica, previ consentiment informat signat pel pacient (SMS, mail, …)

El divendres dia 27 d’abril a la tarda, deixarà de funcionar el programa informàtic actual dels centres i es farà el traspàs de totes les dades fins el dia 2 de maig, en que el nou programa quedarà disponible. L’assistència a la població però està garantida en tots els centres i no es veurà alterada .

Tots els treballadors dels CAP han fet formacions específiques amb l’objectiu d’adaptar-se al nou sistema i minimitzar les incidències que se’n puguin derivar, tot i que els efectes del canvi de programa es preveu que durin tot el mes de maig.

Nou comentari

Comparteix