MónTerrassa
El CAP Can Roca de Terrassa ja té data: primer trimestre de 2022

Ja és oficial: Terrassa tindrà el primer trimestre de 2022 el CAP Can Roca en funcionament. Així ho ha anunciat aquest dimecres l’equip de govern després que s’hagi aprovat definitivament la creació d’una nova ABS, amb la qual es vol descongestionar els CAP Rambla i el CAP Nord. La futura ABS estarà situada a la zona nord-oest de la ciutat, i inclourà els barris de Can Tusell, Pla del Bon Aire, Can Roca i Can Colomer. També en formaran part Poble Nou i pràcticament la totalitat de Zona Esportiva, i d’un sector de Sant Pere Nord.

L’alcalde Jordi Ballart es mostra molt satisfet perquè suposa “un pas més per poder tenir una sanitat pública, de qualitat i menys congestionada a la ciutat”, tot recordant que aquesta nova ABS anirà vinculada al nou CAP Can Roca, ubicat a tocar de l’Institut Can Roca, el qual s’estrenarà en els pròxims mesos, i que és un “equipament molt esperat i reivindicat”.

La regidora de Salut de l’Ajuntament de Terrassa, Mónica Polo, ha subratllat l’alegria rebuda després que CatSalut hagi confirmat, en comissió informativa, que el CAP Can Roca obrirà les portes el primer trimestre de 2022 (tot apunta que seria el mes de març). “Amb aquest nou equipament sabem que no podrem resoldre totes les carències que encara pateix el nostre sistema de salut, però sí que alleugerirem la pressió”, i subratlla que “han estat molts anys de reivindicacions veïnals, de reunions i gestions des de l’Ajuntament. Hem aconseguit un diàleg fluid amb Salut que ha acabat tenint fruits. Lluitar per la construcció del CAP Can Roca era un dels nostres compromisos de govern i en breu serà una realitat”.

Amb el CAP Can Roca, Terrassa tindrà un total de vuit Centres d’Atenció Primària (Terrassa Nord, Rambla, Sant Llàtzer, Est, Oest, Sud i Antoni Creus). Així quedarà la distribució de les ABS amb els CAP de referència:

Mapa amb les zones sanitàries de Terrassa, i amb vermell la delimitació de la futura zona | Aj. Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa