MónTerrassa
Canvis en l’inici del curs escolar 2022-23
  • CA

El Govern ha informat aquest dijous, 10 de febrer, que l’inici del curs escolar 2022-23 patirà canvis. D’aquesta manera, els alumnes d’ensenyament infantil i de primària començaran les classes el dilluns dia 5 de setembre mentre que els estudiants d’ESO, batxillerat i formació professional ho faran el dimecres 7 de setembre. Aquestes dates s’aplicaran també per a l’alumnat dels instituts escola. Des de l’executiu català afirmen que aquesta modificació ve donada per “facilitar la conciliació familiar i millorar l’aprenentatge dels alumnes”.

Tanmateix, asseguren que “no hi haurà més hores lectives”, ja que les classes del mes de setembre només es duran a terme en horari de matins. És a dir, es farà jornada intensiva, de 9 del matí a 1 del migdia, en el cas d’infantil i primària. Aquest canvi horari no tindrà afectació a la secundària obligatòria, batxillerat i formació professional, atès que en aquestes etapes al setembre ja es fa aquest tipus de jornada lectiva.

El Govern afirma que se seguirà garantint el servei de menjador per a tot l’alumnat i les tardes estaran cobertes per activitats gratuïtes fins les 16.30h. “L’avançament del curs acosta el calendari escolar català al dels principals països europeus i comportarà un benefici per l’alumnat, ja que escurça el període de desconnexió de l’estiu”, subratllen.

Altres dates del calendari

El curs 2022-2023 acabarà el 22 de juny a l’educació infantil i primària i el 20 de juny a l’ESO, batxillerat i FP. Per no excedir els dies lectius, s’ampliaran amb un dia més les vacances de Nadal i s’atorgarà un dia més de lliure disposició, passant dels 3 actuals als 4 el curs vinent.

Tampoc el professorat veurà incrementada la seva jornada laboral amb l’avançament del curs escolar, però sí que suposarà una reorganització del seu calendari. Per tal que els centres disposin de les plantilles docents amb prou antelació, s’avançarà un mes els nomenaments de la plantilla estructural del curs següent. En lloc de fer-ho al mes de de juliol, com fins i ara, es faran al juny. Això facilitarà la tasca als equips directius d’escoles i instituts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa