MónTerrassa
ENDEVINEU Can Llobet de Terrassa, d’oliveres i conreu a…
  • CA
Passat el pont del tren, al mig, Can Llobet
Passat el pont del tren, al mig, Can Llobet | AMAT
Amb la fotografia costa saber quin lloc és.
Però els més espavilats segur que ho saben.
I hi ja alguns elements que ens permeten situar-nos.
Ànims

!--akiadsense-->

Fins a finals dels anys 50 del segle XX, més amunt del pont de la Renfe de la Rambla on ara és l’avinguda de Josep Tarradellas, era la riera del Palau sense cobrir. A la dreta, un camí que vorejava la riera, portava fins a la carretera de Rellinars, passant pel costat de una llarga paret que acantonava l’antic camp de futbol de l’empresa Agut, tal com ens ho recorda l’historiador Joaquim Verdaguer en el seu blog.

A l’esquerra de la riera, un altre camí portava a Can Llobet. Aquest mas estava situat al bell mig d’on ara hi la plaça Lluís Companys de Terrassa. Era una masia contemporània que era propietària de la majoria de camps de la riba de la riera. Terrenys d’oliveres, de conreu i l’horta al voltant de la masia. Als anys 30 el propietari era Jaume Llobet Rovira.

I sí així era la plaça Lluís Companys de Terrassa als anys 30, fem un salt fins als anys 70. En aquesta imatge captada per Cristóbal Castro podem veure una gran plaça de ciment que ocupava la major part de l’espai i la qual servia perquè infants i adults passessin una bona estona fent esport o fent-la petar:

plaça de Lluís Companys els anys 70 | Cristóbal Castro/AMAT

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa