MónTerrassa
Una candidatura independentista es presenta a les eleccions a la Cambra
  • CA
Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa | Google Maps

!--akiadsense-->

Les eleccions a la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa compten per primer cop a la història amb una candidatura independentista, auspiciada pel Cercle Català de Negocis (CCN) i per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). El model es repeteix a la resta de cambres del país. Però la de Terrassa, al carrer de Blasco de Garay, i en un edifici singular té un valor afegit: és la més antiga de Catalunya (n’hi ha 13) i la tercera de l’Estat (85). Les eleccions per sufragi universal es celebraran, de forma remota, del 2 al 7 de maig, i de forma presencial, el dia 8. En sufragi universal s’escullen 30 persones. El ple el conformen 45 membres. Deu són de les empreses que contribueixen econòmicament a la Cambra. Les 30+10, el primer dia del ple, escullen els 5 darrers membres, a proposta de les organitzacions empresarials.

La candidatura inclou 21 noms (de tota la demarcació) i aspira a aconseguir el màxim nombre possible de seients del ple. La idea és tenir prou força per condicionar l’elecció un president que defensi la independència.

El cens de la Cambra de Terrassa són d’unes 30.000 empreses i autònoms, repartides en 17 grups. S’escullen 30 membres del Ple. Cal recordar que si no hi ha més d’un candidat per secció ja no es vota. I per primer cop en tretze grups hi haurà eleccions.

“Les cambres: eines de país” és una candidatura transversal que “s’ha fet “de baix cap a dalt” i que cerca ser una eina de país. Fonts consultades per aquest diari diuen que primer s’ha buscat un equip sòlid i ja es triarà més endavant el candidat a la presidència entre els 21 noms. Les prioritats del projecte Cambra de Terrassa es presentaran els dies vinents, han afirmat fonts de la candidatura.

Un dels objectius és promoure la participació massiva de les petites i mitjanes empreses per augmentar la representativitat de la Cambra”. Fer que hi hagi més participació, reblen, és un dels elements diferenciadors de la candidatura.

La candidatura espera que la mobilització promoguda per l’ANC i la introducció del vot telemàtic ajudin a millorar les xifres de participació, sobretot entre les pimes. La candidatura creu que les facilitats que hi haurà per votar podrien ser decisives per mobilitzar les empreses que aposten per l’independentisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa