MónTerrassa
Can Candi, al límit: crits de matinada, curses il·legals, fogueres i deixalles
  • CA
Deixalles apilades al costat de la font a Can Candi
Deixalles apilades al costat de la font a Can Candi | Javi González

!--akiadsense-->

GALERIA DE FOTOS DE CAN CANDI

Preocupació i indignació a parts iguals. Així se senten els veïns de Can Candi des de fa mesos, però especialment des de la situació d’emergència sanitària. Aquesta desena de famílies que viuen a escassos minuts de la trama urbana però en un entorn privilegiat -enmig de l’Anella Verda- veuen com des de fa setmanes desenes i desenes de joves s’apropien de la zona d’aparcament del Turó de les Roques Blanques a les nits i matinades pertorbant el descans i posant en perill el bosc.

Cansats d’aquesta situació, l’Associació de propietaris de Can Candi i Font de l’Oliva va reunir-se aquest divendres per debatre quines solucions poden trobar. A més, han presentat aquesta mateixa setmana dues instàncies a l’Ajuntament, una per denegació d’auxili de la Policia Municipal de Terrassa, i una a Medi Ambient. “Estem farts de trucar a la policia municipal i que ens diguin que no poden venir, que els queda massa lluny o que no tenen prou patrulles”, explica a Món Terrassa, la presidenta de l’entitat veïnal, Miriam Viturtia, que denuncia la total “ineficàcia policial i abandonament” que patim en aquesta zona.

Les deixalles es van trobant per tota la zona del bosc
Les deixalles es van trobant per tota la zona del bosc | Javi González

!--akiadsense-->

El cap de setmana passat, Mossos d’Esquadra -avisats per un dels veïns- van presentar-se al pàrquing i hi van trobar una trentena de cotxes fent rotllana i al mig una gran foguera. Els visitants, amb la música a tot volum, estaven consumint begudes alcohòliques sense seguir les mesures de seguretat ni mascaretes. Aquest és només un exemple del que els veïns denuncien que estan patint dia sí dia també.

Fins a un centenar de persones s’han arribat a concentrar en aquest espai natural, i ja no només denuncien que és un problema de respecte als veïns sinó que els preocupa com està afectant això a l’ecosistema natural del Parc. I és que les deixalles s’acumulen per totes bandes -amb un cop d’ull ja es veuen desenes d’ampolles de vidre, gots de plàstic, puntes de cigarret…-, però també s’encenen focs on està prohibit, “en aquesta zona no tenim franges perimetrals i patim per si un dia les flames s’estenen i ens cremen el bosc”, explica Viturtia.

Burilles al terra, en un dels llocs de reunió del pàrquing
Burilles al terra, en un dels llocs de reunió del pàrquing | Javi González

!--akiadsense-->

I per si no fos prou, des de fa poc s’han començat a fer curses il·legals de cotxes. Unes curses que a més de fer malbé l’espai natural han ocasionat danys a les propietats privades. Recentment, un dels veïns va veure com un cotxe li trencava una tanca o un altre va veure com els cotxes circulaven pel mig del seu terreny.

Des de l’associació, subratllen que també pateixen pel risc que pot suposar pels ciclistes que aprofiten el cap de setmana per sortir d’hora a fer ruta, ja que aquestes festes s’allarguen fins ben entrada la matinada. Els veïns no poden més i demanen a l’Ajuntament que se’n faci càrrec abans que passi una desgràcia. “L’Ajuntament s’omple la boca amb l’Anella Verda però no la cuida. Volem que la policia vingui aquí quan els truquem i volem que almenys posin una cadena per impedir el pas de nit als cotxes. Això no pot continuar així”, sentencien.

La tanca d'un dels veïns va ser danyada recentment
La tanca d’un dels veïns va ser danyada recentment | Javi González

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa