Albert Castellanos, secretari general de Vicepresidència del Govern, Lluis Autonell, cap de Salut Laboral de MútuaTerrassa i Enric Mangas, president de la Unió Catalana d’Hospitals.
Albert Castellanos, secretari general de Vicepresidència del Govern, Lluis Autonell, cap de Salut Laboral de MútuaTerrassa i Enric Mangas, president de la Unió Catalana d’Hospitals. | M.T.

!--akiadsense-->

Les campanyes de prevenció i detecció precoç dels càncers més freqüents, dirigides al conjunt de professionals de Mútua Terrassa i impulsades per la Direcció Corporativa de Recursos Humans des delpassat 2016, van ser reconegudes ahir per la Unió Catalana d’Hospitals (UCH) en el marc de la IX Jornada Associativa celebrada a Sant Sadurní d’Anoia.

L’esmentada iniciativa va rebre un premi Ex Aequo a la Innovació en Gestió dels Professionals i Gestió Assistencial, el qual reconeix els projectes més innovadors en gestió de persones en el sector sanitari concertat de Catalunya. Des de la UCH han destacat com a elements innovadors el fet que les campanyes estiguin dissenyades exclusivament per als professionals de l’entitat -en contrast amb les que s’adreçen a la població general- així com la transversalitat del projecte, en el qual hi han col·laborat diferents departaments i serveis de l’entitat.

Aquestes campanyes formen part del projecte d’Empresa Saludable i pretén promocionar l’adquisiciço d’hàbits de vida saludables i fomentar la realització de proves de detecció precoç dels cinc càncers més freqüents en la nostra societat: còlon, pulmó, pell, mama i pròstata.

En aquest sentit, durant el passat 2017, gairebé 500 professionals van participar en les diferents accions divulgatives derivades de les campanyes, com conferències, sessions informatives o tallers pràctics. Pel que fa a les proves de detecció precoç que es van posar a disposició dels professionals, més del 80% dels professionals a qui es dirigia la prova van optar per fer-se-la, sumant més de 250 proves en total.

L’esmentat reconeixement serveix per posar en valor la tasca de l’entitat en termes de promoció de la salut laboral entre els seus treballadors i, sens dubte, esdevé un incentiu per seguir donant continuïtat al procés de conscienciació i sensibilització de detecció precoç dels càncers més freqüents iniciat fa dos anys.

Nou comentari