MónTerrassa
Campanya de Rotary Terrassa per erradicar la polio
  • CA

Rotary Terrassa inicia una campanya per recaptar fons per erradicar a polio. L’entitat se suma al Dia Mundial contra la Polio amb una iniciativa que consisteix en aportacions econòmiques. Per cada dòlar que s’aporti directament a la Secretaria Rotary Terrassa, des de la Fundació Bill i Melinda Gates se n’aportarà dos més. “L’aportació es pot multiplicar per tres, i d’aquesta manera, entre tots podrem arribar a l’objectiu de recaptar 150 milions de dòlars a tot el món durant aquest curs 2021-22”, ha manfiestat la presidenta del Rotary Terrassa, Mireia Serra. Per fer-ho, cal posar-se en contacte amb l’entitat enviant un correu electrònic a: [email protected].

El dia 24 d’octubre és el Dia Mundial contra la Polio, una malatia que causa paràlisis, fins i tot la mort, i que afecta principalment els infants menors de cinc anys. Es tracta d’una malaltia incurable però sí que es pot prevenir a través de la vacunació. Per aquest motiu, es recapten diners, per fer extensible la vacunació arreu del món, sobretot entre els països més desfavorits. Des de fa trenta anys que Rotary dedica especials esforços a erradicar-la, primer amb el programa Polio Plus, amb campanyes de vacunació massiva; i després, participant en la iniciativa Mundial per a l’erradicació de la Polio (GPEI) recaptant fons, reclutant voluntaris i conscienciació del públic.

En tots aquests anys, l’entitat ha contribuït amb més de 2.200 milions de dòlars per protegir els més de 3.000 milions d’infants de 122 països. Quan Rotary i els seus col·laboradors varen posar en marxa la iniciativa mundial per a l’erradicació de la Polio al 1988, es registraven cada any 350.000 casos de Polio en 125 països. Des d’aleshores se n’ha reduït la incidència en un 99,9% i actualment en tan sols dos països, Afganistan i Pakistan, on encara està considerada una malaltia endèmica, han reportat un cas a cada país de poliovirus salvatge.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa