MónTerrassa
Campanya per la donació de sang del Club Egara de Terrassa

El Club Egara junt amb el Banc de Sang i Teixits de Terrassa, engega una campanya de donació de sang amb motiu del Dia Mundial del Donant de Sang, que es celebra cada 14 de juny arreu del món. Sota l’eslògan “Els donants ratllats #somIMPRESCINDIBLES” s’anima els socis, familiars i amics del Club a demanar hora al web donarsang.gencat.cat/mutuaterrassa durant la setmana del 15 al 19 de juny i anar de manera individual al Banc de Sang de Terrassa (Plaça Dr. Robert, 5).

Podran fer-se fotos donant amb la samarreta distintiva de l’Egara, compartir l’experiència a les xarxes socials, i fer arribar a tothom que si ets donant, #etsIMPRESCINDIBLE. A més, tots els donants que tinguin entre 18 i 40 anys, poden aprofitar la donació i inscriure’s també com a potencials donants de medul·la òssia.

Enguany la campanya presenta un canvi important: s’ha de demanar cita prèvia per poder fer la donació, ja que degut a les mesures de seguretat pel coronavirus, no és possible fer donacions grupals, com era costum fins ara.

A Catalunya, per cobrir les necessitats dels hospitals, calen entre 800 i 1000 donacions diàries. El Banc de Sang recorda que les donacions de sang són imprescindibles també ara, malgrat el confinament, i que és una activitat permesa. El virus no es transmet per la sang, així que no comporta un risc pels receptors. Com a mesures de seguretat, cal venir amb mascareta, rentar-se les mans abans de la donació i mantenir un distanciament d’1-2 metres. També es pren la temperatura de cadascun dels donants i es realitza la desinfecció contínua de superfícies i estris. En cas d’haver passat el virus, o tenir sospita, cal esperar 28 dies per poder donar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa