MónTerrassa
Campanya a diversos barris de Terrassa per incrementar la recollida d’orgànica
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa continua amb la campanya informativa i de sensibilització sobre la recollida de matèria orgànica, que va iniciar l’any 2019 i que va a càrrec de l’equip d’informadors/res ambientals, després de quedés aturada a causa de la Covid-19. Dilluns s’iniciarà al barri de Can Gonteres i continuarà a Can Palet de Vista Alegre, Pla del Bonaire Nord, Font de l’Espardenyera i Els Caus-Pinetons. L’objectiu és millorar de manera qualitativa la separació en origen d’aquesta fracció per reduir aquestes deixalles incorporant un canvi d’hàbits i fent petites accions com una compra i un consum responsable, cuina de reaprofitament o autocompostatge, entre d’altres.

De la campanya també se’n farà difusió a les xarxes socials de Medi Ambient: Instagram (@terrassamediambient), Twitter (@trsreciclabe) i Facebook (@Terrassareciclable). En els darrers anys s’ha observat un notable increment dels residus impropis que es dipositen dins els contenidors d’orgànica.

L’any 2019 cada terrassenca/a va generar 39,02 kg de matèria orgànica, una xifra progressivament a l’alça des del 2016. L’equip d’informadors/res ambientals fan accions de porta a porta als habitatges per informar a les persones residents de la importància de reciclar en origen, en una acció que va acompanyada de material informatiu i de suport per fomentar la conscienciació ciutadana sobre la importància de fer una bona classificació en origen. Aquesta actuació dóna continuïtat a la campanya “És molt fácil!… Si es menja… a l’orgànica!”, realitzada l’any 2019, i dissenyada per i donar a conèixer els costos econòmics que representa no fer una bona separació en origen i incidir en la necessitat de reduir la generació de residus a través d’arguments ambientals, socials i econòmics per promoure un canvi d’habits. Aquesta campanya va visitar els barris de Ca n’Anglada, la Maurina, Can Roca i Can Palet i va continuar l’any 2020 amb les Arenes, les Martines i les Fonts.

Què poden dipositar al contenidor marró?

Les restes orgàniques que es poden deixar són:

Restes de menjar / restes de la preparació del menjar

-peles i triadures de fruita i verdura

-ossos i restes de carn

-espines i restes de peix, closques de marisc i mol·luscs

-closques d’ou i pellofes i closques de fruits secs

-restes de menjar i menjar en mal estat

-restes de pa

-marro de cafè i restes d’infusions.

-Residus de paper

-paper de cuina brut

-tovallons de paper bruts

-mocadors de paper

-Restes vegetals de petites dimensions

-rams de flors pansits, flors i fulles seques

-males herbes, gespa, petites branques d’esporga, fullaraca

-bosses compostables

-taps de suro

-serradures

-virostes i encenalls de fusta natural

-excrements d’animals domèstics sense llits ni sorres absorbents

-escuradents i palets de gelat, de menjar xinès o de fer pinxos,etc

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa