MónTerrassa
Campanya contra el tràfic de persones i l’esclavitud sexual a Terrassa
  • CA

Els propers 15, 17 i 19 d’octubre l’Església Evangèlica Unida de Terrassa organitza una sèrie d’actes dins de la Campanya contra el tràfic de persones i l’esclavitud sexual. Un cine-fòrum, una taula rodona i una marxa pública serviran per denunciar que en ple segle XXI encara hi ha situacions d’esclavitud al món.

En aquesta edició ho volen centrar en un perfil molt concret: el de les dones que són explotades per exercir la prostitució. La campanya compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa i de l’associació Esclavitud XXI, amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania i reivindicar canvis de mentalitat i legislatius per aconseguir l’abolició de la prostitució i l’aplicació del model suec, aquell que penalitza els clients i considera les dones com a víctimes.

La campanya vol donar visibilitat a una realitat que es basa en la captació, les amenaces, l’engany, l’explotació, la violència, l’assassinat i la violació reiterada de milers de dones. A l’Estat es calcula que hi ha unes 400.000 dones prostituïdes, de les que el 90% (la majoria estrangeres) no ho fan lliurement i són traficades. Nacions Unides qualifica aquesta realitat amb el terme d’esclavitud.

Espanya és el tercer país del món en consum de prostitució, negoci que genera al país 8 milions d’euros diaris i essent la forma de crim organitzat que més creix al món, per sobre fins i tot del tràfic de drogues. “Un tràfic que atempta contra els drets humans més bàsics i és una manifestació més de violència de gènere. 4 de cada 10 homes a Espanya es calcula que han pagat per sexe en algun moment de la seva vida, activitat comercial que segueix sent una font d’ingressos important per a molts mitjans de comunicació que publiciten prostitució tot i que després puguin denunciar-ho en els seus articles. Proposem també que aquest debat es dugui a terme als ajuntaments, als governs autonòmics i al govern estatal. Defensem l’abolicionisme com a única via i reclamem una futura Llei Integral contra la Trata d’Éssers Humans.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa