MónTerrassa
Camí dels Monjos, 25km sense creuar rius, torrents o rieres
  • CA
La via verda del Camí dels Monjos al seu pas per Terrassa
La via verda del Camí dels Monjos al seu pas per Terrassa | Marta Maseras

!--akiadsense-->

El camí dels Monjos és un històric trajecte de prop de 25km que uneix els municipis de Matadepera, Terrassa, Sant Quirze i Sant Cugat del Vallès. El seu nom es deu a una llegenda que diu que l’abat i els monjos del veí monestir de Sant Llorenç del Munt van demanar permís al bisbe de Barcelona per establir-se en un altre indret, ja que les seves terres no eren productives i l’aïllament els provocava melangia.

El bisbe hi va accedir i els va deixar marxar sempre que respectessin un mandat: que caminant sense travessar cap riu, torrent o riera, s’establissin on millor els anés. D’aquesta manera, emprengueren el camí carener que els va dur des del cim de la Mola fins a Sant Cugat, on veient les terres i l’indret decidiren aixecar el monestir. El camí ha estat molt utilitzat com a ruta pels pastors que venien dels Pirineus.

Mapa amb el recorregut indicat
Mapa amb el recorregut indicat | AGÈNCIA CATALANA DE TURISME

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

Per aquest motiu el camí segueix la carena que separa la conca del Besòs (a l’est) de la del Llobregat (a l’oest), o les dels seus afluents el riu Ripoll i la riera de Rubí, sense travessar cap curs d’aigua.

En total té un recorregut perfectament senyalitzat de 25 quilòmetres, des del monestir de Sant Cugat, a cent metres sobre el nivell del mar, fins a la muntanya de la Mola, a 1.107 metres d’altitud. El trajecte es pot seguir en quatre itineraris diferents, que travessen una zona rica en fauna i flora i alguns espais preparats per fer un píc-nic. També es pot fer tot d’una tirada, amb unes sis hores a peu.

Primera nevada del 2021 a La Mola

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa