MónTerrassa
Un calendari de Terrassa per llepar-se’n els dits
  • CA
Calendari del mes de gener de Terrassa Gastronòmica
Calendari del mes de gener de Terrassa Gastronòmica | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

Ja està disponible la tercera edició del calendari Terrassa Gastronòmica, editat per l’Ajuntament de Terrassa i coordinat des de Terrassa Gastronòmica amb la col·laboració de les Fundacions Sant Galderic, Miquel Agustí i del Gremi empresarial d’Hostaleria de Terrassa i comarca. Es tracta d’un calendari que recull els principals productes de proximitat de cada època de l’any i els productes singulars de Terrassa Gastronòmica. A més, també es pot trobar informació dels productors i elaboradors així com dels restaurants adherits a Terrassa Gastronòmica i al voltant dels principals esdeveniments i activitats que se celebren a la ciutat al llarg de l’any vinculats a la gastronomia local.

Segons ha explicat el regidor de Turisme, Pep Forn “amb l’edició d’aquest calendari gastronòmic, volem posar en valor l’excel·lència de la nostra gastronomia així com els productes, productors i productores locals. Una iniciativa que sens dubte ens ajuda a potenciar i dinamitzar una oferta turística singular i de qualitat a la ciutat vinculada a la marca Terrassa Gastronòmica”. Forn també ha volgut destacar que es tracta “d’un treball que compta amb la implicació i el suport de tots els agents implicats: la Fundació Sant Galderic, la Fundació Miquel Agustí, el Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, així com la complicitat i el suport de productors, elaboradors i de la totalitat dels membres de la Comissió de Terrassa Gastronòmica. A més, aquest any l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès també s’ha sumat al projecte estrenyent així, encara més, la seva vinculació amb la Terrassa Gastronòmica”.

El calendari Terrassa Gastronòmica 2021 recull la relació dels productes de temporada, els productes d’horta dels pagesos de Terrassa i comarca que es poden adquirir a les parades dels Mercats Municipals i a les masies o als diferents punts de venda dels mateixos productors. A més, el nou calendari incorpora enguany la col·laboració de l’Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès – Restaurant-Escola Torre Mossèn Homs que, mitjançant els i les alumnes dels cicles formatius de Cuina i Gastronomia i de Forneria, Pastisseria i Confiteria han elaborat un plat/recepta per a cada mes de l’any, que apareix a cadascuna de les pàgines del calendari.

D’altra banda, el calendari també incorpora per a cadascun dels mesos de l’any productes seleccionats de la cistella de Terrassa Gastronòmica, així com també la relació dels productors, artesans o elaboradors de Terrassa Gastronòmica i els punts de venda on es poden trobar els seus productes. Així mateix, també hi figuren els 31 establiments d’hostaleria locals que han signat la carta d’adhesió i compromís amb la cuina de productes de proximitat.

L’Ajuntament de Terrassa ha editat un total de 2.000 unitats del Calendari Gastronòmic 2021 que les persones interessades podran recollir de forma totalment gratuïta a partir del dia 17 de desembre a l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de Terrassa (Masia Freixa) i als mercats municipals de la Independència i de Sant Pere. A més, els calendaris també s’han distribuït entre els diferents restaurants, establiments, en- titats i associacions que formen part de Terrassa Gastronòmica.

Pàgina del calendari del mes d'abril
Pàgina del calendari del mes d’abril | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa