MónTerrassa
Ca n’Anglada insta el govern a “ser valent” per posar fre a “una situació insostenible”
  • CA

Aquest dijous, la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa i l’Associació de Veïns de Ca n’Anglada han volgut llençar un missatge dirigit a l’Ajuntament davant dels darrers incidents ocorreguts al barri. “Els veïns tenen por de sortir al carrer”, exposen en un comunicat compartit i assenyalen que els barris perifèrics han patit “un greu deteriorament a causa de la manca de polítiques actives i inversions necessàries per abordar els problemes endèmics”. “Durant molts anys hem posat de manifest els problemes que té el barri i no trobem la resposta necessària per part del govern municipal. Demanem que vegin la realitat, que no la neguin, que siguin valents i es posin a treballar per solucionar una situació insostenible”, ha manifestat el secretari de l’AV Ca n’Anglada, Carles Marín.

Des de l’AV manifesten que arran de les queixes i l’alarma generada entre els veïns, es va interposar una instància el passat 2 d’abril a l’Ajuntament sol·licitant una reunió “urgent” amb els responsables polítics, la policia municipal i els Mossos. “Encara no hem rebut resposta”, lamenten. “Ens sentim marginats, sempre fem crítiques constructives, sempre acompanyades de propostes per buscar solucions”, afirma Marín. En el comunicat conjunt es va una mica més enllà i es diu que “és un acte d’irresponsabilitat amb els problemes dels ciutadans i els seus representants”.

Microprojectes amb visió de futur

Visió de futur. Això és el que reclamen des de l’AV. “No es poden fer polítiques reactives per abordar problemes endèmics; s’està contínuament apagant focs sense una visió global dels problemes”. Marín subratlla que un dels projectes que creuen que poden ser útils és el “Pica porta, que treballa per connectar amb els veïns i saber quins problemes tenen en tots els àmbits”. Ara però, per posar fre a l’increment de tensió i baralles que pateix el barri aposten per “anar a l’arrel del problema” i fer incidència en “la pedagogia, la formació, el compliment de les normatives i les sancions”. Polítiques de prevenció, i prioritzar accions per pal·liar deficiències urgents. Aquesta és la recepta.

Des de la FAVT, la presidenta Dolors Lledó i el secretari Josep Antoni Sánchez, ha denunciat que la situació de tensió i baralles, botellons i maldecaps s’ha traslladat a “diversos barris com també a La Maurina, o Sant Pere Nord. Fins i tot el Centre. Però hi ha barris que tenen enfrontaments massa forts i cal posar-hi remei. S’han de posar en marxa tots aquells microprojectes que des de les associacions de veïns tenen aturats des de fa temps per manca de recursos”. Des de la Federació han fet una crida a “potenciar el treball conjunt entre les AV i el Consistori” i l’aposta per crear taules de convivència i petits plans de reactivació, “com a mètode de participació directa”.

LA FAVT té una reunió prevista amb la regidoria de Seguretat el pròxim 3 de maig i esperen poder abordar aquest tema i plantejar accions i mesures a curt i llarg termini per revertir la situació.

Carles Marín, secretari de l’AV Ca n’Anglada; Dolors Lledó, presidenta de la FAVT; i Josep Antoni Sánchez, secretari de la FAVT | Lluïsa Tarrida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa