MónTerrassa
Bueno mostra a Terrassa com la neurociència és aliada en l’educació
El neurocientífic David Bueno | Catalunya Ràdio

!--akiadsense-->

Aquest dimecres, a les 20.30h, la sala d’actes de l’Escola Pia de Terrassa acull una conferència a càrrec de l’investigador David Bueno, genetista i divulgador científic de la UB. La xerrada, titulada Neurociència aplicada a l’educació, pretén acostar de forma didàctica perquè cal tenir en compte la neurociència a l’hora d’optimitzar els processos pedagògics, quines coses cal millorar i quines s’haurien d’evitar.

Per exemple, Bueno considera que la limitació de la​ LOMCE​ en relació a la plàstica i la música és un error, perquè aquestes matèries activen zones del cervell molt importants per altres aprenentatges. Els darrers avenços científics han demostrat que la plàstica és bàsica per aprendre a escriure o que dels 4 als 7 anys el cervell connecta la part més superficial amb la de la memòria i és més fàcil aprendre procediments, i per tant, és el moment d’aprendre a escriure i llegir.

El reconegut genetista i divulgador explicarà com gràcies a la neurociència l’educació avança i com, gràcies a aquesta, els principals beneficiats són els mateixos infants. La xerrada, d’entrada lliure, permetrà obtenir respostes a alguns dels dubtes paterns com ara “és necessari que els nens s’avorreixin?” o si “cal renyar-los?”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa