MónTerrassa
Bonificacions municipals per fomentar les instal·lacions d’energia renovable
  • CA

Un dels objectius del Programa de Govern 2019-23 de Terrassa és impulsar la transició cap a un model més sostenible, ampliant la xarxa d’instal·lacions fotovoltaiques per la producció d’energia verda i fent una aposta clara per les energies renovables, en el marc de la Revolució Verda. Per fomentar les instal·lacions d’energia renovable, l’Ajuntament ofereix bonificacions a l’Impost de Béns Immobles (IBI), l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) i l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) per tenir instal·lacions d’aprofitament solar.

Així, les bonificacions a l’IBI poden arribar fins al 50% durant cinc anys, les bonificacions a l’IAE poden arribar fins al 50% durant tres exercicis si es té un Pla de Desplaçament d’Empresa (PDE) i les bonificacions de l’ICIO poden arribar fins al 95% si es tracta d’una instal·lació no obligada per normativa, o fins al 50% si es tracta d’una obra de nova construcció. També poden gaudir d’una bonificació del 95% de l’ICIO les infraestructures de recàrrega elèctrica. D’altra banda i per fomentar la transició energètica a les empreses, l’Ajuntament va signar el mes de febrer un conveni de col·laboració amb la Cecot per una aposta clara per les renovables.

Amb aquest conveni s’estableix una línia de col·laboració publico-privada per treballar conjuntament en el desenvolupament sostenible del sector empresarial, per la descarbonització de l’economia del municipi, concebent el territori com una comunitat energètica i preparant l’entorn per afrontar un model de mobilitat més sostenible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa