MónTerrassa
Bombers de Terrassa i de Sant Celoni, al mundial d’excarceració
  • CA

Aquesta setmana, del 12 al 15 de setembre, té lloc a la població francesa de La Rochelle l’edició d’enguany del campionat mundial d’excarceració, el World Rescue Challenge (WRC).

L’equip de Bombers de la Regió Metropolitana Nord, que és un combinat dels parcs de Terrassa i de Sant Celoni, va assegurar la seva participació en classificar-se en 2n lloc al campionat estatal, que es va fer a València el passat mes de maig. L’equip està format per Luis Miguel, Jordi Puyol, Alfons Herrero, Jordi Vega, Albert Santamaria i Eric Riba. Aquesta classificació li ha permès participar en el Mundial, que se celebra a La Rochelle, a través l’Asociación Profesional de Rescate en Accidentes de Tráfico (APRAT).

Els 30 equips de bombers d’arreu del món que participen en el WRC han de realitzar les tres maniobres habituals en escenaris d’accidents de trànsit: la maniobra ràpida, en la qual han de fer el rescat d’una víctima greu en un temps màxim de 10 minuts; la maniobra l’estàndard, en la que disposen de 20 minuts per a realitzar el rescat d’una persona atrapada; i, la maniobra complexa que consisteix a rescatar dues víctimes en un màxim de 30 minuts.

Com la resta de trobades i concursos relacionats amb el rescat de víctimes en accidents de trànsit, el WRC, malgrat el seu format competitiu, té per objectiu principal la formació i l’intercanvi de coneixements, promovent la trobada d’equips de professionals en el rescat de víctimes d’accidents de trànsit, que comparteixen experiències, tècniques, noves tecnologies i protocols d’actuació.

Els equips de rescat en accidents de trànsit dels Bombers de la Generalitat tenen una àmplia trajectòria en competicions en l’àmbit estatal i internacional. L’any 2017, l’equip de bombers del parc de Terrassa ja va participar en el World Rescue Challenge que es va celebrar a Romania i a on va obtenir la tercera posició en la maniobra estàndard i la sisena en la classificació general.

L’equip de Bombers de la Generalitat compta amb la col·laboració de Desguaces La Cabaña, que aporta els vehicles amb què els seus membres fan les pràctiques de cara al Mundial, i l’empresa Rosenbauer, que facilita les eines de treball necessàries en una excarceració de víctimes d’accident de trànsit. De cara a la participació en aquest WRC de La Rochelle, l’equip de Bombers de la Generalitat també compta amb el patrocini del Consell Comarcal del Vallès Occidental, l’Ajuntament de Terrassa i la Fundació Mutual Conductors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa