Els Bombers de la Generalitat han atès 345 incidències causades pel vent des del matí i fins a les deu de la nit, per bé que en les darreres dues hores la ventada sembla remetre si es té en compte que el cos d’emergències només ha fet 8 sortides. Per regions d’emergències, de les vuit a les deu de la nit s’han atès incidents a Tarragona (3), la regió metropolitana sud (3), la nord i la de Girona, amb una sortida cadascuna.

D’altra banda, el telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a les deu de la nit 470 trucades per 376 incidents. Al Baix Llobregat n’hi ha hagut 94, al Barcelonès 78 i al Tarragonès 60. Protecció Civil va activar dijous en fase d’alerta el pla d’emergències Ventcat per les fortes ventades, que poden superar els 70 quilòmetres per hora. Hi ha hagut ratxes de 114,5 a Portbou (Alt Empordà); 95 al Perelló (Baix Ebre); 94,7 a Montsec d’Ares (Pallars Jussà); 61,6 a la Zona Universitària de Barcelona, i 77,4 a Castellnou de Seana (Pla d’Urgell).

El Sistema d’Emergències Mèdiques ha informat que hi ha hagut sis persones ferides amb lesions de caràcter lleu a causa de la ventada. A Barcelona, la caiguda d’un para-sol ha obligat a trasllada una persona ferida lleu a l’Hospital Vall d’Hebron. A Castellar del Vallès un altre para-sol ha provocat ferides a una persona que han obligat a traslladar-la a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell en estat menys greu. A Gavà hi ha hagut un accident laboral quan una persona ha rebut un cop amb una fusta. Ha estat traslladat a l’Hospital de Viladecans en estat menys greu. A Vilafranca del Penedès una persona ha estat traslladada lleu a l’Hospital de l’Alt Penedès per la caiguda d’una branca. Finalment, a Lleida, a la plaça de l’Escorxador, la caiguda d’un arbre ha afectat una dona. El SEM ha activat una unitat terrestre i ha traslladat la ferida en estat menys greu a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Nou comentari