MónTerrassa
Bombers de Terrassa, en el XIII Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit
  • CA

Aquest dimarts comença la XIII Edició del Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit dels Bombers de la Generalitat que se celebrarà a les instal·lacions de l’empresa “Desguaces la Cabaña” a Vilanova del Vallès (polígon industrial Mas Ferrer, autopista AP7 sortida 13). L’edició d’enguany finalitzarà el proper divendres 28 d’abril.

Les maniobres començaran a les 9 hores del matí i finalitzaran a les 18 hores de la tarda. El millor equip classificat dels Bombers de la Generalitat participarà al “XIII Encuentro Nacional de Rescates en Accidentes de Tráfico”, que tindrà lloc els propers 4 i 5 de maig a València. Entre la desena d’equips participants hi ha els bombers del Parc de Terrassa.

Els equips, que estaran formats per 6 bombers (1 comandament, 1 sanitari i 4 bombers, a més d’un reserva), hauran de realitzar una única maniobra, complexa. Amb un temps màxim de 30 minuts, els bombers hauran de rescatar dues persones atrapades a l’interior d’un vehicle. Un dels ferits presenta risc vital imminent i el segon ferit es mantindria estable.

El jurat està format per quatre assessors que valoraran, a més de la maniobra, la capacitat de comandament del responsable de cada equip, la tècnica amb què els bombers fan l’excarceració i les maniobres de caràcter sanitari en el maneig de les víctimes. Per tant, en les proves, que es desenvolupen en un escenari simulat, es valoren les tècniques i habilitats utilitzades en les maniobres de rescat dels equips participants, així com també la rapidesa i atenció integral a les víctimes. En finalitzar les maniobres de tots els equips, el mateix divendres, a partir de les 18.30 hores, tindrà lloc el lliurament de premis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa