MónTerrassa
El bibliobús de La Mola celebra els 20 anys amb activitats especials
  • CA

El bibliobús La Mola de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona està d’aniversari, i és que fa 20 anys que es troba en funcionament, així com el bibliobús de Cavall Bernat. Per celebrar-ho, els bibliobusos organitzaran diverses activitats, com lectures de contes, espectacles i novetats editorials.

El 25 de novembre del 2001 la Diputació de Barcelona va signar convenis amb municipis del Bages, l’Anoia, el Berguedà, el Vallès Occidental i Oriental i el Baix Llobregat per tal que rebessin el servei de dos nous bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals: el Cavall Bernat i La Mola. Vint any després i durant l’any 2020, tot i la pandèmia de la Covid19, aquests dos bibliobusos van atendre respectivament a una població de més de 15.000 persones cadascun i van rebre entre tots dos gairebé 8.000 visites. Al llarg de tot aquest any i especialment en aquests dies els bibliobusos organitzen activitats especials per celebrar les seves efemèrides. Es pot consultar amb detall les accions previstes a través de les xarxes socials i els seus perfils a Instagram: lamolabibliobus i b.cavallbernat.

Bibliobusos

Els bibliobusos són biblioteques mòbils que donen servei als municipis de menys de 3.000 habitants que no disposen de biblioteca física i que ofereixen serveis d’informació i préstec amb la mateixa qualitat que una biblioteca estable, accés públic a Internet, activitats culturals i de foment de la lectura. Apropen documents entre llibres, audiovisuals, revistes i diaris als municipis on donen servei i permeten l’accés al catàleg Aladí, amb accés a 1.200.000 de títols diferents i a més de 10 milions de documents. Compten amb un bibliotecari i un xofer-tècnic auxiliar.

El Bibliobús La Mola ofereix servei als municipis de: Castellgalí, Castellví de Rosanes, Monistrol de Montserrat, Rellinars, Sant Llorens de Savall, Santa Maria de Martorelles, Ullastrell i Vallromanes. Per la seva banda, el Bibliobús Cavall Bernat dona servei als municipis de: Calders, Callús, Casserres, Castellfollit del Boix, Castellnou, L’Estany, Fonollosa, Monistrol de Calders, Els Prats de Rei, Rajadell, Sant Mateu de Bages, Valls de Torroella, Sant Salvador de Guardiola i Santa Maria d’Oló.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa