MónTerrassa
BaumannLab obre la convocatòria de beques de suport a la creació
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa, a través del BaumannLab, el laboratori de suport a la creació del Servei de Joventut i Lleure Infantil de l’Ajuntament de Terrassa, obre la convocatòria de beques 2018 per fomentar la professionalització dels i les joves creadores, i el desenvolupament de projectes d’arts visuals i processos de creació i producció cultural. La convocatòria, que romandrà oberta fins al 16 de novembre, inclou diferents convocatòries amb característiques específiques: Suport a la creació artística (dues modalitats) Creació jove: beca de suport a la producció per artistes i projectes d’arts visuals o pensament contemporani.

S’adreça a joves de fins a 35 anys que estiguin desenvolupant o vulguin desenvolupar un projecte artístic o proposta cultural vinculada a la creació contemporània. Hi poden optar també entitats o col·lectius d’altres camps professionals. En aquest cas la majoria de membres del grup han de ser menors de 35 anys. Dotació econòmica de 1.800€. Ad cum panis (acompanyament): aquesta modalitat de nova creació es basa en el concepte llatí ad cum panis, que significa «compartir el pa en el camí» i del qual prové la paraula acompanyar. Amb aquesta beca es pretén fomentar el treball conjunt entre un/a estudiant menor de 20 anys (de batxillerat artístic, cicles formatius, graus universitaris, etc.) i un/a artista consolidat/da o professionalitzat/da. La beca està dirigida al/la professional (sense límit d’edat) que és qui ha de presentar una proposta de procés artístic a desenvolupar amb l’estudiant. Dotació econòmica de 1.000€.

Graffiti invaders

Convocatòria impulsada amb la col·laboració del Servei d’Estructura Territorial i que té per objectiu la realització d’un graffiti establint prèviament un diàleg amb el teixit social del territori. En aquesta ocasió el grafiti es realitzarà en una de les façanes del casal cívic de Torre-Sana, Montserrat i Vilardell. La beca està adreçada a joves de fins a 35 anys. També hi poden optar grups de joves, sempre i quan la majoria siguin menors de 35 anys. Està dotada amb 1.000 €.

Disseny d’accions formatives

Beca adreçada a accions formatives en l’àmbit artístic que tractin un mateix concepte o línia discursiva relacionada amb Terrassa, els seus barris, els seus habitants, les seves les rodalies, etc. Les formacions poden estar adreçades a:

 Persones creadores i productores culturals joves, oferint eines per facilitar la seva professionalització, desenvolupament i/o millora de la seva pràctica.

 Professionals i voluntaris/es de l’àmbit del treball amb joves o infants, entitats i institucions, per tal que puguin incorporar processos de treball relacionats amb la creació i producció cultural al seu entorn d’intervenció.

 Joves, per tal que puguin entrar en contacte amb els processos de treball artístic contemporani.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és fer una recerca de persones professionals o semi-professionals del territori amb idees i propostes que puguin aportar valor afegit al programa de formació del BaumannLab, i possibilitar la posada en pràctica i l’experiència professional d’un projecte d’aquest tipus en un centre de creació. L’ajut té una dotació de 1.800€.

Projectes d’experimentació audiovisual i art digital

Beca per a la investigació o producció en l’àmbit de l’art digital i l’experimentació audiovisual. L’objectiu d’aquesta beca és fomentar la creació de projectes que relacionin art i noves tecnologies i la recerca en aquest camp.

Està adreçada a joves de fins a 35 anys o a col·lectius on més de la meitat de membres compleixen aquesta condició. Dotació de 1.000€.

Presentació de projectes

Els projectes que vulguin optar a les beques es poden presentar personalment a BaumannLab, Av. Jacquard, 1) o mitjançant la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Terrassa (https://seuelectronica.terrassa.cat).

La comissió de selecció d’aquestes convocatòries està composada per l’artista, curador i mediador cultural Fito Conesa, l’artista visual Imanol Buisán, el professor de l’Escola d’Art de Terrassa Gabriel Verderi, i personal tècnic municipal dels serveis de Joventut i Lleure Infantil i de Cultura.

Altres convocatòries

El BaumannLab té oberta de forma permanent la convocatòria de L’Antena per a propostes expositives, activitats, ús del Medialab i formacions en règim d’acollida o coproducció.

L’Antena s’adreça a joves de fins a 35 anys (nascuts de 1981 en endavant) o que formin part de col·lectius on més de la meitat compleixen aquesta condició, i a entitats juvenils o agents, entitats o col·lectius d’altres camps professionals, sempre i quan les propostes presentades estiguin dirigides o comptin amb la participació majoritària de joves de fins a 35 anys.

Des que es va inaugurar el BaumannLab, el març de 2011 s’han ofert 50 tipus diferents de beques entre les convocatòries de suport a la creació i les de l’Antena, i s’han becat un total de 62 projectes, dels quals s’han beneficiat directament 789 persones.

Trobareu més informació sobre les convocatòries a www.baumannlab.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa