MónTerrassa
La batuda de senglars s’anul·la per respecte als animals
  • CA

Les regidories de Benestar Animal i Medi ambient han acordat suspendre la batuda de senglars prevista per avui dissabte i que instaven a realitzar els agents rurals per seguretat. “Som conscients del problema, però estem treballant en una forma de solucionar-més ètica que la que s’anava a dur a terme. Hem de solucionar el problema el més aviat possible i ho farem, però sincerament, si hi ha una alternativa que no només és més segura per a les veïnes i veïns de la zona, sinó que a més és més respectuosa amb els animals, jo no tinc dubtes. Rectificar i progressar són dues coses imprescindibles quan es prenen decisions, i trobarem la millor opció”. Són paraules del regidor Noel Duque. Grups animalistes havien anunciat accions si es deia la batuda.

Aquest dissabte s’havia de dur a terme una actuació per intentar controlar la presència de porcs senglars al nord de la ciutat. Entre les 7.30 i les 11 hi havia una batuda en un sector delimitat, que se senyalitzava prèviament per evitar l’accés de la ciutadania a la zona, com a mesura de precaució. Es tracta del camí que uneix el Parc Audiovisual amb el Camí de Can Bogunyà; a la B-40; al camp de Can Carbonell (entre la riera del Palau i el camí vell de Can Carbonell); i als camps de Can Bogunyà (entre el torrent i el camí del mateix nom).

L’acció, que havia autoritzat la Generalitat de Catalunya, anava a càrrec de caçadors amb llicència, serà supervisada per tècnics municipals i coordinada per la Policia Municipal, el cos d’Agents Rurals i els voluntaris ADF. El dispositiu s’havia organitzat en resposta a les comunicacions que ha rebut la Policia Municipal de part del veïnat de la zona sobre nombrosos albiraments de porcs senglars a la via pública, un total de 18 aquest any.

La presència d’aquests animals salvatges a la zona urbana poden provocar incidències com accidents de trànsit, destrosses a parcs, jardins i mobiliari urbà, contenidors tombats i també atacs esporàdics a animals domèstics. És per aquest motiu que la Generalitat autoritza els consistoris a organitzar batudes puntuals diürnes per reduir-ne la població. La darrera actuació es va fer el gener de 2018 a la zona de Can Candi.

Els porcs senglars són animals que no tenen predadors i que identifiquen els espais humanitzats com a àrees segures on aconseguir aliments amb facilitat, ja sigui en contenidors de residus, papereres o directament ofert per les persones, situació que cal evitar perquè els fa perdre la seva condició salvatge. Els consells per a la ciutadania se centren a evitar moviments o sorolls bruscos si es troben molt a prop de l’animal, perquè ho podrien interpretar com a una amenaça directa; a no apropar-se ni tampoc tocar-los i no alimentar-los, perquè així perden la por a les persones. També aconsellen comprovar que els contenidors quedin ben tancats, controlar els gossos, que vagin lligats davant la presència d’un porc senglar, i conduir amb precaució, perquè poden travessar la carretera i provocar un accident.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa