MónTerrassa
Els barris del nord de Terrassa tindran 143 arbres nous
  • CA
Operaris plantant nous arbres
Operaris plantant nous arbres | J.B.

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Terrassa ha iniciat aquesta setmana la plantació de 143 nous arbres en diversos carrers i avingudes del sector nord de la ciutat. Amb aquesta acció s’avança cap al compliment d’un dels principals objectius de la Revolució verda que impulsa el Consistori, que és guanyar espai per a la naturalesa dins la ciutat. D’aquesta manera, es plantarà nou arbrat a la carretera de Rellinars, al carrer Voluntaris, a l’avinguda Abat Marcet, al carrer Sometent Castella, al Passeig Vint-i-dos de Juliol i a l’avinguda de Josep Tarradellas. La substitució dels arbres vells és un element important pel que fa a la millora de la qualitat de l’aire i també en la millora de l’espai públic i es duu a terme seguint amb els criteris recollits en l’avanç del Pla d’arbrat de Terrassa.

Els arbres s’han començat a plantar aquesta setmana a la carretera de Rellinars i la previsió és que els treballs en d’altres carrers s’allarguin fins a finals de març. A més, els nous arbres que s’estan plantant a la ciutat tenen com a objectiu a llarg termini anar substituint les antigues espècies que fins ara eren les predominants, com el plataner, l’om, el lledoner o la robínia, per altres tipus d’arbrat que permeti diversificar els elements naturals i potenciar la biodiversitat urbana. Entre els nous elements, hi ha arbres de les espècies Styphnolobium, Japonicum, Tilia tomentosa i Ostrya carpinifolia, entre d’altres. Són espècies que s’adapten bé al nostre clima, alguns floreixen i majoritàriament són de fulla perenne, el que també és beneficiós pel manteniment de l’espai públic.

Segons ha explicat el regidor d’Espais Verds, Raúl Ibáñez, «el fet que hi hagi més espècies d’arbres, també és un element preventiu envers les plagues ja que quan un arbre emmalalteix, la plaga no s’estén amb tanta virulència perquè no troba tants arbres d’aquella mateixa espècie per proliferar». Durant l’any 2020, l’Ajuntament va plantar un centenar de nous arbres a diverses zones de la ciutat. Amb aquesta nova acció, el nombre de nous arbres s’amplia i s’avança en el projecte per guanyar biodiversitat dins la trama urbana de Terrassa. Segons ha explicat Ibáñez: «apostem per un model de ciutat on la naturalesa hi tingui un paper molt més protagonista, ja que la seva presència millora l’espai públic, el fa més agradable i també millora la qualitat de vida de la ciutadania. La nostra intenció és seguir en aquesta línia, adaptant-nos al recursos i a la situació actual».

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa