Bargalló sobre l’inici del curs escolar: “Les escoles estan preparades per obrir dilluns”

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha assegurat aquest dimecres que “les escoles estan preparades per obrir dilluns amb total seguretat” per als estudiants, en la tornada a l’escola que està prevista la setmana vinent. Preguntat per la seguretat en l’inici del curs escolar durant la sessió de control en el primer ple del curs polític, Bargalló ha defensat que el pla que ha presentat el Govern contempla l’atenció personalitzada als alumnes, especialment pel que fa a l’adaptació digital en cas de quarantenes concretes.

Així ho ha assegurat quan ha respost a la pregunta del diputat dels comuns Marc Parés, que ha acusat Bargalló de traslladar la responsabilitat de la repressa de l’activitat educativa als centres, i ha considerat que la “reducció de ràtios s’hauria d’haver previst abans, amb més professors i espais”.

Bargalló ha defensat que l’acció de l’executiu català s’ha centrat en “criteris flexibles i adaptats” i ha assegurat que actualment el Procicat estudia nous elements pel que fa a les dutxes i els vestidors dels centres escolars, per garantir la seguretat dels alumnes.

D’altra banda, el secretari general del PP català, Daniel Serrano, ha demanat a Bargalló que “no perpetuï el Govern” actual i que es convoquin eleccions, a la qual cosa el conseller d’Educació ha assegurat que al seu departament el que li importa és la tornada a l’escola.

“En aquests moments el que més m’importa és el començament del curs escolar, tant me fan les eleccions i els partits. La nostra preocupació continuarà sent l’inici del curs escolar encara que hi hagi eleccions”, ha dit.

Nou comentari