L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, assegura estar “desconcertat” davant el fre judicial a les restriccions de la Generalitat per aturar l’expansió de la covid-19 a la ciutat. En declaracions a l’ACN, Ballart lamenta la disparitat d’opinions entre l’administració i la justícia, “malgrat tothom diu que actua amb els mateixos criteris epidemiològics”.

L’alcalde ha demanat al Departament de Salut accedir a les dades amb què el procicat havia decidit aplicar restriccions a la ciutat, mentre ha instat el Govern a fixar mesures per territoris, en lloc de fer-ho a municipis concrets. D’altra banda, Salut desplega aquesta setmana a Terrassa un cribratge centrat en determinats carrers dels barris Ca n’Anglada, Sant Pere Nord i Can Palet. Ballart destaca que l’Ajuntament “s’ha basat en la cooperació institucional” amb el Govern i l’estat espanyol “per confiar en aquells qui tenen coneixements sobre la pandèmia”, i critica que no hi hagi entesa entre l’administració i els jutges a l’hora de definir mesures per aturar la covid-19.

“L’Ajuntament ens trobem al mig”, lamenta. L’alcalde de Terrassa admet que ara per ara l’evolució de la covid-19 a la ciutat és millor que a altres municipis propers, com assenyalava aquest dilluns el jutjat contenciós administratiu número 5 de Barcelona, que va tombar les restriccions previstes pel Govern a la co capital vallesana. Amb tot, Ballart mostra “dubtes” sobre l’evolució de la pandèmia, tot recordant que Terrassa i ciutats com Rubí i Sabadell “tenen una relació molt estreta”, mentre assenyala que “les dades són pitjors a Sabadell però allà no es volen aplicar mesures”. És per això que l’alcalde egarenc ha reclamat al Govern que les mesures per frenar la covid-19 es marquin “amb una visió més metropolitana”, prenent com a referència les àrees sanitàries, en comptes d’actuar a municipis concrets. “Tenim una continuïtat urbana molt clara, amb gent que va i ve constantment”, subratlla, i insisteix que “des del sentit comú cal pensar que es tracta de ciutats molt similars, de manera que les mesures haurien de ser a tot arreu iguals”. “Estem d’acord que cal prendre mesures a Terrassa i serem lleials si al final s’han d’aplicar”, afegeix l’alcalde, que reclama una gestió més “coherent” per part de la Generalitat davant altres ciutats “que estan igual o pitjor”.

A l’espera de quina sigui la resposta del jutge al recurs de la Generalitat després del veto inicial, Ballart diu que el govern municipal de moment no farà cap nova acció de competència local en la gestió de la pandèmia. “Si al final les restriccions tiren endavant, veurem si les complementem”, apunta, mentre demana a la ciutadania “que no es relaxi a l’hora de prevenir els contagis”.

Nou comentari